Για σήμερα Πέμπτη, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναμένονται στα δυτικά και τα βόρεια τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα υπόλοπα από δυτικές, με ένταση στα νότια 5 έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 36 με 38 βαθμούς. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 και στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: Ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν κυρίως στη Μακεδονία τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα νησιά του βορείου Ιονίου και την Ήπειρο και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα νησιά, τη δυτική Στερεά και αργότερα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και στα νότια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι 4 με 5 και τοπικά στα δυτικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και κατά τόπους στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.

Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου.



ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-08-2021

Καιρός: Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα βόρεια.

Άνεμοι: Θα πνέουν στα δυτικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 33 με 34 και στα υπόλοιπα τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα τους 30 με 31 και στην Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.