Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, τόσο για Covid όσο και για non Covid περαστικά, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Συγκεκριμένα , προσθέτει, «σήμερα το ποσοστό κάλυψης είναι της τάξης του 67% με δυνατότητα ανάπτυξης και νέων κλινών εφόσον χρειαστεί». Η δήλωση του κ. Μπογιατζίδη έγινε με αφορμή τα όσα ανέφερε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ενημερώνοντας ότι «δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με τη διαχείριση νοσηλείας non Covid περιστατικού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Ο κ. Καπραβέλος είπε στον ΣΚΑΪ ότι υπήρχε ένας νεαρός 22 ετών με λευχαιμία, ο οποίος έπρεπε άμεσα να μπει στην εντατική ενώ την ίδια στιγμή κλίνη στην εντατική αναζητούνταν και για έναν 62χρονο με κορονοϊό, ο οποίος δεν είχε εμβολιαστεί.

"Χθες περάσαμε μια τραγική μέρα καθώς τα κρεβάτια ΜΕΘ πλέον είναι γεμάτα. Είχα ένα δίλημμα, έναν εφιάλτη. Ένα 22χρονο παιδί με λευχαιμία που ήθελε εντατική και δεν είχαμε κρεβάτι, και έναν 62 χρονών COVID ανεμβολίαστο ο οποίος ήθελε κρεβάτι ΜΕΘ. Υπήρξε αναστάτωση σε όλο το νοσοκομείο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα είναι γεμάτη, χρειάζεται να δώσουμε άλλες κλίνες ΜΕΘ" ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

"Πήραμε κρεβάτια από άλλες ειδικότητες, κρίσιμες, για να εξυπηρετήσουμε τις αυξημένες ανάγκες COVID. Βλέπω ξανά τον εφιάλτη να έρχεται μπροστά μου, όταν από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και τέλος Νοεμβρίου όλη η Ευρώπη θα έχει πολύ χειρότερους επιδημιολογικούς δείκτες" τόνισε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πανανικολάου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται αυτές οι αντικρουόμενες δηλώσεις να προκαλέσουν ακόμη και παρέμβαση του εισαγγελέα.