Συγκινητική είναι η ανταπόκριση του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής, φορέων και πολιτών της Θεσσαλονίκης στο κάλεσμα που απηύθυνε ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τη συλλογή βοήθειας, ώστε να στηριχθούν έμπρακτα οι δήμοι και οι άνθρωποι που πλήττονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών.

Ήδη στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου και στην αίθουσα νερού έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες στρώματα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία μέσα στα επόμενα 24ωρα θα φτάσουν στις πυρόπληκτες περιοχές με μέριμνα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, έπειτα από επικοινωνία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε αυτή τη  φάση καταγράφηκαν επιτακτικές ανάγκες αναφορικά με τη συλλογή στρωμάτων και ζωοτροφών και ακριβώς εκεί επικεντρώθηκαν οι πρώτες προσπάθειες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι επιχειρήσεις, οι φορείς ή οι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6955 511547.

H συγκέντρωση των ειδών γίνεται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης καθ΄όλο το 24ωρο (τηλ. 2313 317.777).