Την επιπλέον χρηματοδότηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», που υλοποιεί η ΕΕΤΑΑ (ΕΣΠΑ) για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σε ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, ζητά από την κυβέρνηση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Σε επιστολή του που απέστειλε στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου και στον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Δημήτρη Μαραβέλια, αναφέρει ότι «για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχει προκληθεί τεράστιο πρόβλημα με τις μητέρες που έχουν αιτηθεί voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς  διότι τα κονδύλια δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος. Έτσι, έχουμε και φέτος περισσότερα από 70.000 παιδιά που ενώ δικαιούνταν να λάβουν VOUCHER, δεν θα λάβουν voucher για ΚΔΑΠ, Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς. Παράλληλα, 15.000 Voucher θα μείνουν αχρησιμοποίητα ενώ οι προσφερόμενες θέσεις των Δημοτικών ΚΔΑΠ, Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών  θα παραμείνουν κενές προκαλώντας τεράστια χρηματοδοτικά προβλήματα και προβλήματα βιωσιμότητας στους Φορείς των Δήμων και τεράστιο πρόβλημα για τους συμβασιούχους συνεργάτες-εργαζόμενους». Υποστηρίζει ακόμη, ότι «η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει στη λήξη των συμβάσεων (απόλυση) χιλιάδων (3.000 και πλέον) εργαζομένων στα ΚΔΑΠ, στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς.

Επίσης, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών ζητά αναλυτικά στοιχεία από την ΕΕΤΑΑ σχετικά με τα αποτελέσματα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την άμεση ανάγκη δεύτερη κατανομή των voucher .