Είναι εσωτερική αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι ανασχηματισμός, καθώς δεν μπαίνει κάποιο νέο πρόσωπο στην κυβέρνηση, λένε κυβερνητικές πηγές για τις αλλαγές που ανακοινώθηκαν το πρωί, από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. 

Είναι, όμως, έτσι; Οι αλλαγές δείχνουν, περισσότερο, το παιχνίδι "μουσικές καρέκλες" και, μάλιστα, με καρέκλες ίσες στον αριθμό με τα πρόσωπα! Φαίνεται πως όλη η φασαρία έγινε για να μπει "καπέλο" στην Αριστοτελεία Πελώνη ο Γιάννης Οικονόμου. Παρά το ότι από το Μαξίμου λένε ότι η εμπειρία των τελευταίων κρίσεων (πανδημία, φωτιές κλπ) ήταν που υπέδειξε τις αλλαγές,  ώστε ο κρατικός μηχανισμός στο Μαξίμου να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που δημιούργησαν αυτές οι κρίσεις, οι κύριοι υπεύθυνοι διαχείρισης (ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Μ. Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς) έμειναν ακλόνητοι στις θέσεις τους. Είτε, κατά τη διάρκεια της τελευταίας κρίσης, προΐσταντο, είτε επιχειρούσαν με τη μάνικα.

Η εσωτερική αναδιάταξη των δυνάμεων στο Μαξίμου ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό στη δήλωση της Δευτέρας («όλες τις κρίσεις τις ξεπεράσαμε με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα, με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά» είπε), στο Υπουργικό Συμβούλιο της Τρίτης, και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

Οι αλλαγές που έγιναν με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

- Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

- Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Η Ορκωμοσία των νέων Υπουργών θα γίνει σήμερα, στις 13:00, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Θα  μείνουμε, όμως, εδώ; Αν υποθέσουμε ότι οι εκλογές θα γίνουν στην... ώρα τους, όπως επιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τότε θα ΄χουμε και δεύτερη φάση. Πότε; Στην... ώρα της κι αυτή, λένε από το Μαξίμου. Οψόμεθα...