Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν είναι η μοναδική διοργάνωση στον κόσμο των ράλι που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο στη χώρα μας! Ο promoter του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, έχοντας την ευθύνη και για το εικονικό Πρωτάθλημα eSports WRC, επέλεξε την Ελλάδα για τη διοργάνωση του μεγάλου τελικού του θεσμού! Το Πρωτάθλημα eSports WRC συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων θεσμών εικονικών αγώνων, με χιλιάδες συμμετέχοντες από κάθε σημείο του πλανήτη να δίνουν τις δικές τους μάχες στις ειδικές διαδρομές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, μέσω του ηλεκτρονικού παιχνιδιού WRC 9. Ωστόσο, μόλις οκτώ από τους συμμετέχοντες στο Πρωτάθλημα, που τρέχει όλη τη χρονιά και ακολουθεί τους αγώνες του WRC, μπορούν να γευτούν τη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό, που διεξάγεται με τη φυσική παρουσία των παικτών και με έπαθλο ένα Toyota GR Yaris!
Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά μια εκδήλωση του είδους, και μάλιστα λίγο πριν από την εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, το απόγευμα της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, στις ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ.
Η επιλογή της χώρας για αυτήν τη διοργάνωση δεν είναι τυχαία. Η ελληνική πολιτεία και το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το πέμπτο σε σειρά της αθλητικής μεταρρύθμισης, βάζει επίσημα στον αθλητικό χάρτη τον ηλεκτρονικό αθλητισμό (e-sports). Μάλιστα, η Ελλάδα γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που αναγνωρίζει σε νομοθετικό κείμενο το συγκεκριμένο είδος, δίνοντας τη δυνατότητα στα νόμιμα και ενεργά ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία να συστήσουν τμήματα ηλεκτρονικού αθλητισμού, ενώ για τις ιδιωτικές εταιρείες προβλέπεται να συστήσουν σωματεία σύμφωνα με τη νομοθεσία, με στόχο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού αθλητισμού. Τέλος, προβλέπεται η δημιουργία Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού, με τη συμμετοχή μίνιμουμ αριθμών σωματείων, με γνώμονα την ανάπτυξη του είδους.