“Δυο χρόνια μετά τη συγκρότησή της, η  Κυβέρνηση αποδεικνύει -με συνέπεια, τόλμη και αποφασιστικότητα- ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να προάγει τα εθνικά μας  συμφέροντα, να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να προωθεί δημιουργικές μεταρρυθμίσεις, που στρώνουν το έδαφος για δυναμική ανάπτυξη και συλλογική πρόοδο”.

Αυτό τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, για τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης.

Θυμίζει ότι "πριν από ενάμιση χρόνο -μόλις λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση της Κυβέρνησης- η Πατρίδα μας βρέθηκε μπροστά στην τέλεια καταιγίδα. Αντιμετώπιζε αφενός την -οργανωμένη από την τουρκική ηγεσία- απόπειρα εισβολής χιλιάδων μεταναστών από τον Έβρο και αφετέρου την εισβολή του θανατηφόρου ιού". Προσθέτει ότι "αποκρούστηκαν οι απόπειρες τετελεσμένων στην Αν. Μεσόγειο και ταυτόχρονα -με πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- μετατράπηκαν οι τουρκικές προκλήσεις σε προκλήσεις κατά της Ευρώπης". Υπογραμμίζει ότι "η Κυβέρνηση διέθεσε 41 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων, επιχειρήσεων και ανέργων. Κατόρθωσε, έτσι, να κρατήσει όρθιο τον παραγωγικό ιστό και να αποτρέψει την έξαρση της ανεργίας" και καταλήγει:

"Η Ελλάδα, αφού κατέκτησε τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και τον κόσμο, μπαίνει σε δρόμους που την καθιστούν πιο ισχυρή από ποτέ. Οι Έλληνες ανακτούμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, την πίστη και την αισιοδοξία, για ένα καλύτερο αύριο".