Εργάτης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης παραβίαζε τις αποσκευές ταξιδιωτών, όταν αυτές μεταφέρονταν στον χώρο αναχωρήσεων του αερολιμένα για να ακολουθήσει η διαδικασία διαχωρισμού τους ανάλογα με τον προορισμό κάθε επιβάτη, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα. 

Πρόκειται για 40χρονο, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2017, ύστερα από αστυνομική έρευνα καθώς είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες καταγγελίες ταξιδιωτών για κλοπές από τις αποσκευές τους. Κατά τη σύλληψή του βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του μία γυναικεία τσάντα με χρηματικά ποσά σε διάφορα νομίσματα, συνολικής αξίας άνω των 16.000 ευρώ, όπως επίσης δύο τραπεζικά βιβλιάρια με ανάλογου ποσού καταθέσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, για τις οποίες καταδικάστηκε σημειώθηκαν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Ο κατηγορούμενος εργαζόταν επί σειρά ετών ως υπάλληλος γενικών καθηκόντων και διαλογής αποσκευών, για λογαριασμό εταιρείας επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών.

 Όπως κατέθεσε αστυνομικός που παρακολουθούσε τις κινήσεις του κατά την επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη, ο κατηγορούμενος στοίβαζε τις αποσκευές σε σχήμα «Π» τοποθετώντας στη μέση βαλίτσες που δεν διέθεταν κλειδαριές, ενώ όσες διέθεταν φερμουάρ και διακριτικά τις έψαχνε με τα χέρια του. Σε αποσκευές πάλι που ήταν εφοδιασμένες με κλειδαριές, δοκίμαζε, κατά την ίδια κατάθεση του αστυνομικού, διάφορους κωδικούς, επιχειρώντας να τις παραβιάσει, ενώ φρόντιζε να μην γίνεται αντιληπτός από συναδέλφους επιδιώκοντας να μένει μόνος του.

Μετά την αποκάλυψη της δράσης του καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας και απομακρύνθηκε από τη δουλειά του. Ο ίδιος απέδωσε τις πράξεις του σε προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τότε η νεογέννητη κόρη του και γι' αυτόν τον λόγο, όπως απολογήθηκε, είχε ανάγκη τα χρήματα.

Σύμφωνα, με τον συνήγορό του Θανάση Χατζάκο, το δικαστήριο με την ίδια απόφαση αθώωσε τον εντολέα του για επιμέρους πράξη της δικογραφίας και συγκεκριμένα για κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού, την οποία κατήγγειλε εκείνο το διάστημα συγγενικό πρόσωπο γνωστού καλλιτέχνη.