Ιστορική στιγμή για το ελληνικό τένις στο Roland Garros καθώς η Μαρία Σάκκαρη έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε προημιτελικό ενός γκραν σλαμ! Η Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε μόλις μία ώρα και 7 λεπτά για να κερδίσει το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, επικρατώντας με 2-0 σετ (6-1, 6-3)! Αυτή είναι η πρώτη φορά που κερδίζει παίκτρια του Τοp-10 σε γκραν σλαμ και το κάνει στην καλύτερη στιγμή! Η Μαρία εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη της αντιπάλου της που είχε 9 διπλά λάθη στο σερβίς και 32 αβίαστα έναντι 3 και 15 αντίστοιχα δικά της. Στο πρώτο σετ όλα πήγαν τέλεια για την Μαρία. Η Κένιν είχε τραγικά σερβίς (5 διπλά λάθη) και κακές επιλογές επιθετικά καθώς τα drop shot που δοκίμαζε, έβρισκαν εύκολα απάντηση από την Σάκκαρη. Tο σετ τελείωσε με 6-1 σε 27 λεπτά.
Ιδια η εικόνα και στο δεύτερο σετ με την Μαρία να βρίσκει μπρέικ στο πρώτο κιόλας γκέιμ και να κάνει και δεύτερο στο 4-1 βάζοντας τις βάσεις για την ιστορική πρόκριση. Η Κένιν μείωσε στο σερβίς της σε 5-2 γλιτώνοντας ένα ματς πόιντ και έφτασε στο 5-3 με μπρέικ με την Μαρία να δείχνει να χαλαρώνει και να μπαίνει σε περιπέτειες. Βρέθηκε να χάνει 40-15 το επόμενο γκέιμ και η Κένιν είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το 5-4, αλλά εκεί η Σάκκαρη έβγαλε αντίδραση. Πήρε τέσσερις σερί πόντους και κατάφερε να κάνει το μπρέικ για να πάρει μια ιστορική πρόκριση.
Η Σάκκαρη θα μάθει τον αντίπαλός της στα προημιτελικά με το τέλος του αγώνα που ειναι σε εξεέλιξη ανάμεσα στην περσινή νικήτρια του τουρνουά Ιγκα Σβιατεκ και την Ουκρανή Μάρτα Κόστιουκ . Ο προημιτελικός θα διεξαχθεί την Τετάρτη με την ώρα να γίνεται γνωστή αύριο το απόγευμα.