Το ελληνικό τένις βιώσε στιγμές απόλυτης δόξας με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να γράφουν ιστορία . Για πρώτη φορά δύο Ελληνες  βρέθηκαν τόσο ψηλά στο Roland Garros. Η ελληνική αντισφαίριση γιορτάζει!

Επιμέλεια:Γιάννης Χατζηιωαννιδης

Τα χρυσά Ελληνόπουλα του τένις κατάφεραν να καθηλώσουν ολόκληρο το έθνος μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσει τα μοναδικά τους κατορθώματα στις χωμάτινες επιφάνεις του Roland Garros.
Ακόμη κι αν η διάκριση στο τένις λόγω της φύσης του αθλήματος είναι ατομική, εντούτοις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν καταφέρει να υψώσουν στις πλάτες τους την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου. Η παρουσία δύο Ελλήνων στην ελίτ του παγκόσμιου τένις συνιστά ένα πραγματικά ιστορικό και συνάμα παράδοξο γεγονός που έκανε ακόμη και την ίδια την Σάκκαρη να σημειώνει πως αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει. Κι αν το Ευρωμπάσκετ του 1987 και Euro του 2004 γαλούχησαν, ενέπνευσαν και οδήγησαν ολόκληρες γενιές στα μπασκετικά παρκέ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, οι δύο κορυφαίοι τενίστες φιλοδοξούν να μυήσουν το ελληνικό κοινό στον μαγικό (και δυσπρόσιτο μέχρι σήμερα) κόσμο της αντισφαίρισης.
Στο μεταξυ ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν αν μη τι άλλο ένα γεμάτο από αθλητικές υποχρεώσεις καλοκαίρι, ωστόσο δεν πρόκειται να λείψουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχοντας άλλωστε κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής. Το αποκορύφωμα όμως είναι, πως φαίνεται πως συμφώνησαν να παίξουν και μαζί στο μικτό διπλό. Θα φορέσουν επί της ουσίας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και θα αγωνιστούν ως ομάδα, αφού χάρη στο νούμερο 5 της Παγκόσμιας Κατάταξης του Τσιτσιπά και το 18 της Σάκκαρη, έχουν το ράνκινγκ να είναι στα 16 του τουρνουά στο Τόκιο.
Τα χνάρια του Στέφανου και της Μαρίας ακολουθεί και η μόλις 16 ετών, Μιχαέλα Λάκη, που στην παρθενική της συμμετοχή στο Rolland Garros κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης στην κατηγορία Juniors!