Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, σήμερα Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, μετά την 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Αυτή την ώρα μάλιστα σε εξέλιξη βρίσκονται οι συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης με τα συνδικαλιστικά σωματεία και τους εργαζόμενους να διαδηλώνουν κατά του εργασιακού νομοσχεδίου.

Σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται πως, «η Συνομοσπονδία εξαρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα τα οποία, εάν εφαρμοστούν, θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία, αλλά και στην κοινωνία».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στην ανακοίνωσή του, τονίζει:

"Είναι πλέον καθαρό στους ανθρώπους της εργασίας ότι το νέο εργασιακό νομοσχέδιο εμπεριέχει στοχευμένες νομικές κατασκευές και επικίνδυνες για τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ιδεολογικές ακροβασίες. Οι εργαζόμενες, oι εργαζόμενοι, απαιτούμε σεβασμό στα θεμελιώδη ατομικά και συλλογικά εργατικά δικαιώματά μας, σεβασμό στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, σεβασμό της αξίας της προσωπικότητάς μας, σεβασμό στην υγεία και στην ασφάλειά μας. Σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία τα συνδικάτα προτάσσουμε ξανά τις δικές μας διεκδικήσεις οι οποίες βασίζονται στις πραγματικές ανάγκες του κόσμου της μισθωτής εργασίας".