Έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, απευθύνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας. Σε ανάρτησή του στο Facebook δείχνει ως μοναδικό "Φάρμακο" κατά της μετάλλαξης Δ του ιού covid 19 το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: 

"Η επικράτηση της μετάλλαξης Δ του κορονοϊού στη Μεγάλη Βρετανία οδήγησε όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία σε αναστροφή της πτωτικής πορείας των κρουσμάτων στη χώρα. Αυτό οφείλεται στην υψηλή μεταδοτικότητα του ιού  Δ -πολύ υψηλότερη σχετικά με την αρχική μορφή του- παρότι η χώρα έχει επιτύχει υψηλό ποσοστό εμβολιασμών. Καθώς όμως παραμένει ανεμβολίαστο ένα μέρος του πληθυσμού της παρατηρούμε αυτήν την αναστροφή  Στη δεύτερη φωτογραφία εάν συγκρίνουμε την εικόνα της πορείας των κρουσμάτων στη Μεγάλη Βρετανία και στη χώρα μας παρατηρούμε μία "Mirror image" στο 2021. Έτσι είναι σχεδόν βέβαιο καθώς και στη χώρα μας αρχίζει να ενδημεί η συγκεκριμένη μετάλλαξη, η οποία στην πάροδο του χρόνου θα επικρατήσει όπως και στη Μεγάλη Βρετανία έναντι των υπολοίπων τύπων του ιού, ότι η πτωτική πορεία τους επόμενους μήνες θα αναστραφεί. Ο εμβολιασμός όλων μας είναι μονόδρομος. Η άλλη επιλογή είναι να αποκτήσουμε ανοσία μετά από νόσο. Ούτε το θέλουμε αλλά ούτε η οικονομία μας το αντέχει, επίσης τα νοσοκομεία μας πρέπει να επανέλθουν στη φυσιολογική προ covid λειτουργία τους για το καλό όλων. 

Βρισκόμαστε λοιπόν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που ο κάθε πολίτης πρέπει να κάνει την επιλογή του. Η επιλογή είναι μία, είναι αυτή που έχει ακολουθήσει το 90 και πλέον τοις εκατό των Ελλήνων ιατρών. Ο εμβολιασμός άμεσα!"

Δείτε την ανάρτησή του: