Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, παρέστη σήμερα στα εγκαίνια του Ιατρείου και της Αίθουσας Δικηγόρων στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα. Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο Δικαστικό Μέγαρο, η δημιουργία του Ιατρείου και η νέα αίθουσα δικηγόρων στο ισόγειο, καθιστούν το κτίριο των Δικαστηρίων  της Θεσσαλονίκης πιο λειτουργικό για όλους. Είναι επίσης σημαντική η στέγαση της βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου.

Η επέκταση των δικαστηρίων σε άλλο ένα κτίριο σε απόσταση αναπνοής από το Μέγαρο, με την ταυτόχρονη διαμόρφωση της πλατείας Δικαιοσύνης μεταξύ των Διοικητικών Δικαστηρίων, του νέου κτιρίου και του Δικαστικού Μεγάρου και η διατήρηση της μοναδικής δομής Υγείας της περιοχής στο χώρο όπου βρίσκεται για χρόνια, δίνει λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Χαίρομαι που συνέβαλα σε αυτό».

Ο κ. Καλαφάτης παρέστη στη συνέχεια στα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης όπου παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Ευστάθιο Κουτσοχήνα και το Διοικητικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία τους.