Τρία νέα απορριμματοφόρα και δύο φορτηγά εντάχθηκαν στον μηχανοκίνητο στόλο των οχημάτων της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας του Δήμου Δέλτα.

Τα αυτοκίνητα, όλα καινούργια και νέας τεχνολογίας, έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη της αποκομιδής των απορριμμάτων στις εννέα κοινότητες του δήμου.

Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γιώργο Κυριακίδη, επισκέφτηκε τον όρχο της υπηρεσίας Καθαριότητας στη Νέα Μαγνησία και επιθεώρησε τα νέα φορτηγά

«Η καθαριότητα και η αποτελεσματική αποκομιδή των απορριμμάτων στο δήμο μας, παραμένει στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου Δέλτα. Με σταθερά βήματα βελτιώνουμε τις υπηρεσίες καθαριότητας και βάζουμε ένα λιθαράκι στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας σε όλες τις κοινότητες. Στόχος μας είναι η σταδιακή ανανέωση όλου του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου Δέλτα, και όλου του παλιού μηχανοκίνητου εξοπλισμού με σύγχρονα μέσα, φιλικά προς το περιβάλλον, προκειμένου το έργο της αποκομιδής να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό. Μέχρι το 2023 θα έχουμε καταφέρει να αλλάξουμε ριζικά την υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο Δέλτα εκσυγχρονίζοντας όλα τα μέσα με απώτερο σκοπό την παροχή βέλτιστων υπηρεσιών προς τους πολίτες, για έναν δήμο καθαρό σε όλα τα επίπεδα και αυτό είναι μια δέσμευση προς όλους τους δημότες μας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ανέφερε ότι αυτά τα πέντε νέα φορτηγά αποτελούν ακόμη ένα κομμάτι του παζλ του συνολικού σχεδιασμού εκσυχρονισμού των υπηρεσιών καθαριότητας.

«Ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων υπηρεσιών καθαριότητας προς τους πολίτες έχει αρχίσει να υλοποιείται με πολύ θετικά αποτελέσματα.  Οι αλλαγές που έχουν γίνει με την παραλαβή του πρώτου μέρους του υλικοτεχνικού εξοπλισμού έχουν συμβάλλει στην βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας. Μαζί με το έμψυχο δυναμικό της υπηρεσίας μας καταβάλλουμε διαρκής προσπάθεια για να αλλάξουμε την εικόνα του δήμου μας υλοποιώντας τον σχεδιασμό που εκπονήσαμε με τον Δήμαρχο», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Η αγορά των πέντε νέων φορτηγών συνολικού κόστους 820.818 έγινε με έσοδα του δήμου που προέρχονται από ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.

Όλα τα οχήματα είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (euro VI-D), απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον και πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προδιαγραφές, όπως ορίζονται από την κείμενη Ευρωπαϊκή νομοθεσία.