Το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί στην Τουρκία έως τις 17 Μαΐου, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει οδηγήσει τις αρχές της, δεν τρομάζει (προς παρόν τουλάχιστον) την UEFA.
Εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, με δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters και τις οποίες αναπαρήγαγαν αρκετά διεθνή ΜΜΕ, εξέφρασε την βούληση της UEFA να διεξάγει κανονικά τον τελικό του cHAMPIONS LEAGUE στην Κωνσταντινούπολη, στις 29 Μαΐου, όπως αρχικά έχει προβλεφθεί.
Μάλιστα, η ανώτερη αρχή του ποδοσφαίρου της Γηραιάς Ηπείρου, ευελπιστεί ότι ο καταληκτικός αγώνας του κορυφαίου ποδοσφαιρικού γεγονότος ίσως σε ολόκληρο τον πλανήτη σε επίπεδο συλλόγων, θα μπορέσει να τελεστεί και με την παρουσία ενός ικανοποιητικού αριθμού φιλάθλων των δύο φιναλίστ.
«Περιμένουμε έναν περιορισμένο αριθμό θεατών και έχουμε διαβεβαιώσεις ότι το προσωρινό lockdown, το οποίο είναι σε ισχύ ως τις 17 Μαΐου, δεν θα επηρεάσει τον αγώνα.
Η UEFA συνεργάζεται στενά με την τουρκική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τις τοπικές αρχές, ώστε να διεξαχθεί ο αγώνας με ασφάλεια. Πληροφορίες αναφορικά με την χωρητικότητα και λεπτομέρειες για τη μετάβαση και τα εισιτήρια θα δημοσιοποιηθούν ως το τέλος της εβδομάδας» ανέφερε ο εκπρόσωπος της UEFA.
'Όπως μετέδωσαν την Τετάρτη (5/05) τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας είναι να διατεθούν τουλάχιστον 4.000 εισιτήρια σε κάθε μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού, που έχει προγραμματιστεί για τις 29 Μαΐου, στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης.
Η UEFA ελπίζει ότι θα μπορούσαν να επιτραπούν ως 25.000 θεατές, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 1/3 της χωρητικότητας του σταδίου.