Η Ferrari αποκάλυψε επισήμως τη νέα 812 Competizione, η οποία με 830 ίππους είναι η ισχυρότερη Ferrari χωρίς ηλεκτρική ή turbo υποβοήθηση στην ιστορία.H νέα Ferrari 812 Competizione (αλλά και η Targa εκδοχή της, Competizione A) βασίζεται πάνω στην 812 Superfast, η οποία χρησιμοποιεί για την κίνησή της τον ίδιο 6,5 λίτρων V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης, ο οποίος ειδικά για την περίσταση έχει ανεβάσει την απόδοσή του στους 830 ίππους στις 9.500 στροφές, με ροπή 695 Nm.
Το κιβώτιο είναι το ίδιο αυτόματο, διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, που προσφέρει ακόμη πιο γρήγορες αλλαγές σχέσεων, βοηθώντας έτσι το μοτέρ να επιτύχει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,85 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 344 χλμ./ώρα.
Σύμφωνα με τη Ferrari, ο V12 της 812 Competizione έχει δεχτεί μια σειρά από αλλαγές που αφορούν στον επανασχεδιασμό πολλών εξαρτημάτων του, ενώ επιπλέον υπάρχει μια νέα εξαγωγή με μεγάλες τετράγωνες απολήξεις στα άκρα του προφυλακτήρα.
Στις αλλαγές του αμαξώματος βρίσκουμε αρκετές νέες αεροδυναμικές προσθήκες, όπως ο μεγάλος πίσω διαχύτης που αφορά στο 25% της έξτρα κάθετης δύναμης στο πίσω τμήμα συγκριτικά με αυτόν της Superfast, ενώ υπάρχει επιπλέον μια καινούργια αεροτομή που διατρέχει όλο το πλάτος του πίσω τμήματος.
Στο εμπρόσθιο τμήμα συναντούμε ένα καινούργιο ενεργό σπόιλερ, που ανοίγει σε ταχύτητες πάνω από τα 250 χλμ./ώρα συμβάλλοντας έτσι στη σταθερότητα της 812 Competizione σε πολύ υψηλές ταχύτητες
Και φυσικά, μια από τις πιο «χτυπητές» αλλαγές στη νέα δημιουργία της Ferrari είναι το καλυμμένο πίσω παρμπρίζ, το οποίο έχει λάβει μια ειδική σχεδίαση που βοηθά και αυτό στην διαχείριση του αέρα και στην αύξηση κατά 10% της κάθετης δύναμης στο πίσω μέρος, συγκριτικά πάντα με τη Superfast.
Στα χαρακτηριστικά που δίνουν έναν πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα στην 812 Competizione συμπεριλαμβάνεται και η μείωση του συνολικού της βάρους κατά 38 κιλά, αγγίζοντας έτσι πλέον μόνο τα 1.487 κιλά, λόγω της χρήσης νέων συνθετικών υλικών και εξαρτημάτων.

Παράλληλα, η Ferrari εφοδίασε την 812 Competizione με το Side Slip Control 7.0, ένα ανεξάρτητο ηλεκτρονικό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στους πίσω τροχούς να «στρίψουν» ανεξάρτητα ο καθένας, μεγιστοποιώντας την πρόσφυση. Τα ελαστικά, είναι Michelin Cup 2 R και οι ζάντες είναι πλήρως ανθρακονημάτινες, για μέγιστη μείωση του βάρους.

H Ferrari θα κατασκευάσει μόλις 999 μονάδες της 812 Competizione και 599 μονάδες της 812 Competizione A. Οι τιμές τους φυσικά δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο και τα δύο μοντέλα είναι ήδη sold out.