Συγκέντρωση στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Στην κεντρική του ομιλία το μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς χαρακτήρισε " αντεργατικό" το νομοσχέδιο , υποστηρίζοντας ότι "πατάει πάνω" σε άλλες αντεργατικές προβλέψεις και νόμους "προηγούμενων κυβερνήσεων" και κάλεσε την κυβέρνηση να μην το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή ενώ έβαλε ιδιαίτερα ενάντια στις ρυθμίσεις του χρόνου διευθέτησης του ωραρίου εργασίας.

"Οι εργαζόμενοι δε δουλεύουν υπερωρίες, για να μην τις πληρώνονται. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν υπερωρίες, από ανάγκη. Σε αυτήν την ανάγκη, πατούν οι εργοδότες και το μεγάλο κεφάλαιο για να αυξάνουν τα κέρδη τους" τόνισε ο ομιλητής και συνέχισε : "Όμως, η δύναμη των εργαζομένων δεν βρίσκεται στην ατομική σύμβαση και στην ατομική ευθύνη, βρίσκεται στη συλλογικότητα, στα συνδικάτα...Ο νόμος τους ακόμη κι αν ψηφιστεί θα καταργηθεί στην πράξη... Εδώ είναι Ελλάδα, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ. Υπάρχει το ΚΚΕ".

Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και την εκδήλωση παρακολούθησαν τοπικοί βουλευτές, συνδικαλιστές, στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.