Ο Γιωρίκας Πιλίδης αν και τραυματίας κατάφερε να πάρει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο μετά τη νίκη του επί του Σλοβένου Χάμπατ στον ημιτελικό των 65 κιλών του Παγκόσμιου Προολυμπιακού Τουρνουά Πάλης.
Στη διοργάνωση που διεξάγεται στη Σόφια της Βουλγαρίας ο Γιωρίκας Πιλίδης ήταν τρομερός και μολονότι αγωνίστηκε με τραυματισμό πήρε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς. Νίκησε 9-7 τον Σλοβένο Χάμπατ και πήρε το... μαγικό εισιτήριο για τη μεγάλη διοργάνωση.
Ο Πιλίδης αγωνίζεται στα 65 κιλά και έπαιζε με χτυπημένο πόδι.

Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής της πάλης, που κέρδισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τη Μαρία Πρεβολαράκη.
Ο Πιλίδης μετά από 13 χρόνια έγινε ο πρώτος αθλητής της ελευθέρας μετά τον Εμζάριο Μπεντινιδη, που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακού Αγώνες. Ο παλαίμαχος πρωταθλητής πάλεψε στο Πεκίνο το 2008.
Στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές ξεχώρισε η εμφάνιση του Γιώργου Κουγιουμτσίδη, ο οποίος αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Ισραηλινό Φαϊνσίλβερ με 9-2 στα σημεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση των 16 απέκλεισε τον χάλκινο Παγκόσμιο πρωταθλητή Αντρεασιαν (Αρμενία) με 14-8.
Ο Τιμοφέι Ξενίδης ηττήθηκε στη φάση των 16 από τον Ουκρανό Αντρίιτσεφ με τεχνική υπεροχή, ενώ νωρίτερα είχε επιβληθεί του Πακιστανού Αμπιντ, ενώ ο Γιώργος Σαββουλίδης ηττήθηκε με 3-2 από τον Βερεμπ.
Στο προολυμπιακό τουρνουά συνεχίζουν αύριο τις προσπάθειές τους οι γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα στα 68κ. θα παλέψει η Αγόρω Παπαβασιλείου με την Αζέρα Μανόλοβα, ενώ στα 76κ. η Κατερίνα Πιτσιάβα θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Σπέρκα.