Υπόδικη, η οποία επρόκειτο να δικαστεί σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη για τη δολοφονία του πρώην πεθερού της ήπιε άγνωστο υγρό (πιθανόν σαμπουάν) με αποτέλεσμα να διακομιστεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Αυτό κατέθεσε το πρωί αστυνομικός στους δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένη η δίκη. Η διαδικασία διακόπηκε έως ότου υπάρξει ενημέρωση από το νοσηλευτικό ίδρυμα για την κατάσταση της υγείας της.

Το περιστατικό έγινε στην Υποδιεύθυνση Μεταγωγών Κρατουμένων Δικαστηρίων, στη Μενεμένη. Κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 8.50 το πρωί, παρέλαβε την 55χρονη και τη μετέφερε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. 

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, ούτε η κατάσταση της υγείας της. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 55χρονη σκότωσε με τηγάνι τον 85χρονο πρώην πεθερό της και τον μετέφερε στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας, από όπου τον πέταξε από τις σκάλδες, για να φανεί ότι επρόκειτο για ατύχημα. Το περιστατικό έγινε τον Ιούνιο του 2019, στο οροφοδιαμέρισμα όπου διέμενε το θύμα επί της οδού Αρμενοπούλου στη Θεσσαλονίκη. Η 55χρονη συνταξιούχος δασκάλα, με ψυχιατρικό ιστορικό, φιλοξενούνταν σε δωμάτιο του ίδιου διαμερίσματος που της είχε παραχωρήσει ο πρώην σύζυγός της. Πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αυτό το γεγονός πυροδοτούσε συχνές εντάσεις με την πρώην νύφη του.

Ο θάνατος του 85χρονου -ο οποίος χρησιμοποιούσε περιπατητήρα για τις μετακινήσεις του- αποδόθηκε σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Το πτώμα του εντόπισαν ένοικοι της πολυκατοικίας στο κλιμακοστάσιο, μεταξύ 3ου και 4ου ορόφου.