Κατηγορηματικά αντίθετο στις πιέσεις κυβερνητικών βουλευτών να κηρυχθεί «καταργημένη» η τοπική σιδηροδρομική γραμμή του Πλαταμώνα, τάσσεται το νέο κόμμα των Πράσινων.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης και Κεντρικής Μακεδονίας των Πράσινων, "η τοπική γραμμή, που αποτελούσε τμήμα του βασικού άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης μέχρι το 2004, περιλαμβάνει μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό στο κέντρο του Πλαταμώνα δίπλα στην παραλία και διαθέτει ενεργή σύνδεση με τη νέα γραμμή προς Θεσσαλονίκη, στον σταθμό Νέων Πόρων. Τα 3 τελευταία χιλιόμετρα, από τον παλιό Σταθμό του Πλαταμώνα μέχρι τους πρόποδες του Κάστρου, έχουν κηρυχθεί Προστατευόμενος Ιστορικός Τόπος".
Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι "η επανενεργοποίηση της γραμμής για καλοκαιρινά τοπικά δρομολόγια, σε ανταπόκριση με τον Προαστιακό Λάρισας-Θεσσαλονίκης, θα έδινε σοβαρή ανάσα στην κυκλοφορική ασφυξία της περιοχής, προσφέροντας στους ημερήσιους ιδίως εκδρομείς του Σαββατοκύριακου εναλλακτικές δυνατότητες εύκολης πρόσβασης απευθείας στο κέντρο και την παραλία του Πλαταμώνα, χωρίς ΙΧ. Η ίδια γραμμή έχει προταθεί να εξυπηρετεί και τουριστικά δρομολόγια όλο τον χρόνο, τονώνοντας την τοπική οικονομία της περιοχής".
Η νέα γραμμή που δημιουργήθηκε και που εξυπηρετεί τον προαστιακό Θεσσαλονίκης  Λάρισας παρακάμπτει με σήραγγα τον Πλαταμώνα και ο πλησιέστερος ενεργός σταθμός βρίσκεται στο γειτονικό θέρετρο των Νέων Πόρων.
Οι Πράσινοι καλούν την κυβέρνηση να επαναδραστηριοποιήσει και αυτό το παλιό σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως γίνεται και με την παλιά γραμμή των ΣΠΑΠ από Άνω Λιόσια μέχρι Μέγαρα.