Το κύπελλο ξανά στον Πύργο το Λευκό! Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το όγδοο τρόπαιο της ιστορίας του και τέταρτο τα τελευταία πέντε χρόνια, επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του ΟΑΚΑ. 

Αυτό το κύπελλο... πόνεσε. Ο Ολυμπιακός ήθελε όσο τίποτε άλλο να κάνει το νταμπλ, για να μπει στη μύτη των Θεσσαλονικιών. Μάλιστα, ο πρόεδρός του, μόλις πριν μία μέρα έκανε δηλώσεις ως σίγουρος νικητής! Όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο.

Ο Κρμέντσικ στο 90΄ πέτυχε το χρυσό γκολ του «Δικέφαλου του Βορρά» που προηγήθηκε με πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 36΄, ενώ είχε ισοφαρίσει για τους πρωταθλητές ο Εμβιλά στο 50΄. Το γκολ ήταν... έμπνευση Ζίβκοβιτς που έβγαλε ασίστ με τακουνάκι, έστειλε τους δυο κεντρικούς αμυντικούς του Ολυμπιακού να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον και τετ α τετ με τον Σα τον Κρμέντσικ. Ο τελευταίος, που είχε προειδοποιήσει, ήδη, δυο φορές, δεν άστόχησε και έκανε το τελικό 1-2.

Ο ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί με πέναλτι από νωρίς σε μια φάση που ο Ολλανδός διαιτητής δεν μπορούσε να κάνει κάτι... Νωρίτερα είχε κάνει αρκετά. Κυρίως είχε προστατέψει τον Χολέμπας δύο φορές από κίτρινη κάρτα. Το πέναλτι του Εμβιλά ήταν εμφανέστατο και έτσι άνοιξε το σκορ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο β΄ μέρος. Η αλλαγή του Φορτούνη μπέρδεψε την άμυνα του ΠΑΟΚ και ήρθε η ισοφάριση. Όμως ο Γκαρσία κατάφερε να φέρει την ψυχραιμία στην ομάδα του, ο Δικέφαλος ισορρόπησε το παιχνίδι και, με τις δύο αλλαγές του τέλους, έφερε φρεσκάδα για τα τελευταία λεπτά και έκανε ματ στον Μαρτίνς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Γκολ: 50' Εμβιλά / 36' Βιερίνια (πεν.) 90' Κρμέντσικ 

Δοκάρια: - / 26΄Σφιντέρσκι 

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Κίτρινες: Αουγκούστο

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπασταθόπουλος (25΄λ.τρ. Ρέαμπτσουκ), Σεμέδο, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Καμαρά (90΄+1΄ Βαλμπουενά), Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Μπρούμα (46΄ Φορτούνης), Ελ Αραμπί, Μασούρας (86΄ Χασάν)

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο, Μπάμπα (90+5΄ Μιχάι), Αουγκούστο, Σβαμπ, Ουάρντα (80΄ Τσιγγάρας), Ζίβκοβιτς, Σβιντέρσκι (80΄ Κρμέντσικ)