ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Αναβλήθηκε, τελικά, το Μάντσεσερ Γιουνάιτεντ - Λίβερπουλ, με κοινή απόφαση της λίγκας, των αρχών και των ανθρώπων των δύο ομάδων.
Ακολουθεί το κείμενο που αναρτήθηκε λίγο μετά την προγραμματισμένη έναρξη:

Μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Λίβερπουλ, στο Θέατρο των Ονείρων και το παιχνίδι δεν έχει, ακόμη, αρχίσει!

Περίπου 200 φίλαθλοι της γηπεδούχου κατάφεραν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθούν κατά της οικογένειας Γκλέιζερ, στην οποία ανήκει η ομάδα. Το παιχνίδι ήταν να αρχίσει στις 18.30 ώρα Ελλάδος, αλλά καθυστερεί η έναρξη για λόγους ασφαλείας, όπως ανακοινώθηκε.

Όπως μεταδίδουν Άγγλοι δημοσιογράφοι που είχαν προλάβει να μπουν στα μπουθ του γηπέδου, οι φίλαθλοι εισέβαλαν από την μπουτίκ της ομάδας, σπάζοντας την ενδιάμεση πόρτα. Οι φίλαθλοι πήγαν μπροστά από τις κάμερες του συνδρομητικού καναλιού που μεταδίδει τον αγώνα στην Αγγλία και φώναζαν συνθήματα κατά της οικογένειας Γκλέιζερ. Ένας από τους οπαδούς πέταξε έναν αναμμένο πυρσό προς την πλατφόρμα όπου βρίσκονται οι κάμερες. Κάποιοι άλλοι πέταξαν καρέκλες στον αγωνιστικό χώρο κι άλλοι προσπάθησαν να ξηλώσουν τα δίχτυα!

Αρχικά οι οπαδοί απομακρύνθηκαν από τους ανθρώπους της ασφάλειας του γηπέδου, όμως επέστρεψαν. Επίσης, έγινε διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο της αποστολής της ομάδας και δεν ήαν δυνατό να ξεκινήσουν οι παίκτες του Σόλσκιερ για το γήπεδο!

Ακούγεται ότι οι φίλαθλοι θα προσπαθήσουν σε λίγο να εμποδίσουν τους δύο προπονητές και τις αποστολές των ομάδων να μπουν στο γήπεδο.

Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε ότι το παιχνίδι δεν θα άρχιζε στην ώρα του, αλλά δεν ανακοίνωσε και αν υπάρχει προγραμματισμός για αλλαγή της έναρξης. 

Αυτήν την ώρα (19.00 ώρα Ελλάδος) όλοι οι φίλαθλοι έχουν απομακρυνθεί και το τερέν σκουπίζεται προσεκτικά.

Στο γήπεδο γίνονται συσκέψεις μεταξύ των οργανωτών, για να αποφασιστεί τι θα γίνει τελικά.

Είχαν προηγηθεί διαμαρτυρίες των οπαδών της Γιουνάιτεντ την προηγούμενη βδομάδα, για την απόφαση της διοίκησης να αποχωρήσει από το Τσάμπιονς Λιγκ και να αγωνίζεται στην Γιουροπίαν Σούπερ Λιγκ.

Ο διαιτητής του αγώνα, ο γνωστός και στην Ελλάδα Μάικλ Όλιβερ, που θεωρείται από τους καλύτερους διαιτητές παγκοσμίως κι ο πρώην αρχηγός της Μάντσεστερ Γκάρι Νέβιλ βρέθηκαν περικυκλωμένοι από φιλάθλους όταν πήγαν να παρκάρουν τα οχήματά τους στο πάρκινγκ του γηπέδου. Κανείς, πάντως, δεν τους εμπόδισε να μπουν στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι περιορίστηκαν να διαμαρτυρηθούν και σ' αυτούς για τους ιδιοκτήτες της ομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι στο γήπεδο δεν θα υπήρχαν οπαδοί λόγω κορωνοϊού.

Επίσης, η... μάχη οπαδών - ιδιοκτητών έχει ξεκινήσει από το 2005, όταν οι αμερικανοί απέκτησαν το πακέτο των μετοχών.  Πρόσφατα, ο Σόλσκιερ είχε έρθει τετ α τετ με τους φιλάθλους που είχαν επισκεφθεί, για να διαμαρτυρηθούν, το προπονητικό κέντρο της Γιουνάιτεντ, στο Κάρινγκτον. 

Η φωτογραφία είναι από το Reuters