Ειδικές κρύπτες με οπλισμό και ναρκωτικά εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, σε σπίτι αλλοδαπού, σε περιοχή του Κιλκίς.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη, με ομοεθνή του, την 19η Μαΐου 2021, όταν εντοπίστηκε φυτεία με περισσότερα από 1.400 δενδρύλλια κάνναβης σε περιοχή του Κιλκίς. Τα ναρκωτικά βρήκε ο αστυνομικός σκύλος «Ακύλας». Ο ... συνάδελφός του «Sunny», εντόπισε ειδικές κρύπτες με όπλα!Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πολεμικό τυφέκιο, πιστόλι, 287 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 126 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, συσκευή καταγραφής κλειστού κυκλώματος, εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (usb), επτά διαβατήρια και δελτία ταυτότητας αλλοδαπών, 27 κάρτες κινητής τηλεφωνίας και στελέχη καρτών (sim) και δυο κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού, συνεργού των δύο αρχικά συλληφθέντων αλλοδαπών και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης.Οι έρευνες των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας συνεχίζονται, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Τα παραπάνω κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στα αρμόδια εγκληματολογικά εργαστήρια, για εργαστηριακή και βαλλιστική εξέταση.


Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.