«Οι εθελοντές αιμοδότες είμαστε περήφανοι που μετέχουμε στην εθνική και κοινωνική αυτή προσπάθεια. Αισθανόμαστε καλύτερα κάθε φορά που  αφιερώνουμε λίγο χρόνο  για να δώσουμε αίμα. Δεν χάνουμε κάτι, κερδίζουμε πολλά. Γι΄ αυτό, ας μην έχει δεύτερη σκέψη κανένας. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε». 

Το λιτό και ταυτόχρονα ουσιαστικό αυτό μήνυμα μετέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης με το χαιρετισμό του στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν διαδικτυακά ο  Δήμος Κορδελιού Ευόσμου - Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας – ΚΕΠ, ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας και ο Σύλλογος Προώθησης Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Φίλων των Ατόμων με Μεσογειακή Αναιμία «Πηγή Ζωής».

Η εκδήλωση έγινε με αφορμή την 8η Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) η οποία έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας. 

"Η μέρα αυτή αποτελεί σημαντική αφορμή για ν΄αναλογιστούμε πως μπορεί ο καθένας μας να κάνει κάτι για  τους πάσχοντες που έχουν ανάγκη. Ξέρουμε όλοι ότι οι  ανάγκες σε αίμα παραμένουν στη χώρα μας υψηλές. Ξέρουμε ότι η προσφορά του συνιστά προσφορά ζωής", πρόσθεσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).