Μπορεί από άκρη σε άκρη του νομού Θεσσαλονίκης, σε δήμους και δημοτικές κοινότητες, στην ύπαιθρο και στο πολεοδομικό συγκρότημα να είχαν στηθεί αυτοσχέδια γλέντια γειτόνων και συγγενών, η αστυνομία, όμως, ανακοίνωσε μόλις δύο συλλήψεις για τέτοιες πασχαλινές εκδηλώσεις ιδιωτών.

Μάλιστα, στη μία από τις περιπτώσεις, οι συγκεντρωθέντες ήταν μόλις... επτά! Με τον τρόπο αυτό το μόνο που γίνεται είναι να δίνονται επιχειρήματα σε όσους υποστηρίζουν ότι τα μέτρα δεν είναι σωστά -για να μη χρησιμοποιήσουμε άλλη λέξη...

 Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης, χθες το πρωί, στην περιοχή του Πλαγιαρίου, 24χρονος, ο οποίος στο οικόπεδό του,  είχε "διοργανώσει κοινωνική εκδήλωση", όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Προστίθεται ότι συμμετείχαν επτά άτομα, τα οποία, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία, παραβίαζαν "τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς μεταδοτικής ασθένειας (covid 19)". Επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ στον 24χρονο και από 300 ευρώ στους συμμετέχοντες.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, το πρωί στην περιοχή του Κολχικού, 23χρονος, ο οποίος  έχει διοργανώσει συνάθροιση στο σπίτι του, με τη συμμετοχή άλλων 13 ατόμων. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και διοικητικά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ στους συμμετέχοντες.