Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δημιούργησε δυο Κήπους των Ηρώων του 1821”, στις δύο ενότητες (Κορδελιό και Εύοσμο).

Οι αντιδημαρχίες Πολιτισμού και Πρασίνου και Περιβάλλοντος έστειλαν το μήνυμα της διατήρησης της ιστορικής μνήμης αλλά και της μέριμνας για την προστασία του αστικού περιβάλλοντος. Με  τη συνδρομή του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου, αναμορφώθηκε αρχικά ο πρώτος χώρος, που βρίσκεται επί της οδού Νίκα, πλησίον του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, ο οποίος από σήμερα ονομάζεται “Κήπος των Ηρώων του 1821”. 

 Οι παρεμβάσεις που έλαβαν χώρα παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού και των Αντιδημάρχων  Πολιτισμού Αθηνάς Παμπουκίδου και Περιβάλλοντος & Πρασίνου Αλεξάνδρας Κορωνίδου, περιλάμβαναν φυτεύσεις δέντρων και θάμνων, σπορά γκαζόν καθώς και εγκατάσταση συστήματος αυτόματου ποτίσματος. 

Το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να δημιουργηθεί αντίστοιχο πάρκο και στη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού.

 «Συνεπείς στο ιερό χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μας μνήμη,  δημιουργούμε με τους “Κήπους των Ηρώων του 1821” δύο δυναμικούς και ζωντανούς χώρους πρασίνου, αφιερωμένους στη μνήμη των αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με διττό χαρακτήρα, που συμβολίζει  αφενός την "αναγέννηση" του Ελληνισμού και την πορεία του στο χρόνο, και αφετέρου τη σημασία και το σεβασμό που ο άνθρωπος οφείλει να αποδίδει στο περιβάλλον».