Ένα εξαιρετικά σπάνιο Patek Philippe World Timer έθεσε δύο νέα παγκόσμια ρεκόρ το περασμένο σαββατοκύριακο, καθώς πουλήθηκε για 7,8 εκατ. δολάρια στην δημοπρασία “The Geneva Watch: XIII” του οίκου Phillips. Το Patek Philippe World Timer ref. 2523, το οποίο είναι τόσο μοντέρνο όσο και vintage, και θεωρείται για πολλούς το υπέρτατο κομμάτι που μπορεί να περιέχει μια συλλογή ρολογιών, ενώ είχε εκτιμηθεί ότι θα πουληθεί 4 εκατ. δολάρια, τελικά πουλήθηκε για σχεδόν διπλάσια τιμή στην δημοπρασία του Phillips στη Γενεύη το Σάββατο 8 Μαΐου. Σύμφωνα με τον οίκο είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ σε δημοπρασία για ένα χρυσό ρολόι χειρός, αλλά και το μεγαλύτερο ποσό που έχει δοθεί ποτέ για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Ο οίκος ανέφερε ότι για το πολυπόθητο ρολόι υπήρξε ένας “πόλεμος” προσφορών μεταξύ εννέα διεθνών συλλεκτών, προτού καταλήξει τελικά σε έναν ανώνυμο πλειοδότη.
Το συγκεκριμένο ρολόι, το οποίο είναι γνωστό και ως “The Silk Road” στους κύκλους της υψηλής ωρολογοποιίας, είναι ένα από τα έντεκα Patek Philippe Ref. 2523 που παρήχθησαν έχοντας καντράν από σμάλτο που δημιουργήθηκε με την τεχνική Cloisonnéé. Τα πέντε από αυτά διέθεταν στο καντράν τους το πολύχρωμο διάγραμμα της Βόρειας Αμερικής, τα τρία της Νότιας Αμερικής και τα υπόλοιπα τρία της Ευρασίας.