«Ήμουν στη πρίζα, έπινα από το πρωί. Την πάτησα ένα σουτ. Ο σκοπός μου ήταν να μην ξαναπερπατήσει»!

Με αυτά τα λόγια που άφησαν άφωνους δικαστές και ακροατήριο απάντησε στην ερώτηση "γιατί το ΄κανε" 50χρονος πωλητής λαϊκών αγορών από την Κατερίνη ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, παρέσυρε με ημιφορτηγό την πρώην ερωμένη του!

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε αμετανόητος μπροστά στο θύμα του, μια 52χρονη που ήταν παρούσα και παρακολουθούσε καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και πρόσθεσε: «Έπρεπε να της κοπούν τα ποδαράκια»!

Μετά από μια τέτοια απολογία, ο 50χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 16 ετών χωρίς ελαφρυντικά, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη οδήγηση και μετήχθη στις φυλακές, για να συνεχίσει την εξέτιση της ποινής του...

Το περιστατικό διαδραματίστηκε πέρσι τον Μάρτιο, στην Κατερίνη, και αρχικά αντιμετωπίστηκε ως τροχαίο ατύχημα. Η 52χρονη οδηγούσε το ποδήλατό της, όταν παρασύρθηκε από το ημιφορτηγό του 50χρονου. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε όμως, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο περί εγκληματικής ενέργειας. Στο συμπέρασμά αυτό κατέληξε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης με τους αστυνομικούς να αξιοποιούν μαρτυρικές καταθέσεις και υλικό από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τη διαδρομή του. 

Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η κατάθεση γυναίκας οδηγού, αυτόπτη μάρτυρα του συμβάντος, η οποία μετά την παράσυρση καταδίωξε τον δράστη αλλά εκείνος αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κατάφερε να διαφύγει.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το προηγούμενο διάστημα η 52χρονη είχε απευθυνθεί στην αστυνομία καταγγέλλοντας τον κατηγορούμενο ότι μετά τη διακοπή της σχέσης τους προκαλούσε επεισόδια, απειλώντας ότι θα την σκοτώσει. Κατά το ίδιο κατηγορητήριο, ο 50χρονος, πωλητής λαϊκών αγορών, φαίνεται πως γνώριζε το καθημερινό πρόγραμμα και το δρομολόγιο που ακολουθούσε η γυναίκα. Προκειμένου δε να καταστεί δυσχερής ο εντοπισμός του είχε αφαιρέσει από το φορτηγάκι την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ μετά την πράξη του έβγαλε την μπαταρία του κινητού του τηλεφώνου και απέκρυψε το χτυπημένο στον ανεμοθώρακα όχημα σε αγροτική περιοχή, έξω από την Κατερίνη. Εντοπίστηκε τελικά ένα 24ωρο αργότερα και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη.