Το Glenfiddich, το πιο πολυβραβευμένο single malt ουίσκι στον κόσμο1, παρουσίασε το Grande Couronne, το νέο μέλος της οικογένειας Grand Series. Το πρωτοπόρο ουίσκι συνεχίζει να αμφισβητεί τα καθιερωμένα, με το αναπάντεχο πάντρεμα δύο κόσμων εμβληματικής πολυτέλειας.
Το Grande Couronne είναι ένα ουίσκι 26 ετών που έχει ωριμάσει σε αμερικανικά και ευρωπαϊκά δρύινα βαρέλια στο Αποστακτήριο Glenfiddich, στο Ντάφταουν της Σκωτίας, προτού δεχθεί ως επιστέγασμα την τελευταία αστραφτερή πινελιά: Έως δύο έτη επιπλέον ωρίμανσης σε σχολαστικά επιλεγμένα γαλλικά βαρέλια κονιάκ, που διανθίζουν τη γεύση του με χαρακτηριστικές νότες κομψότητας.
Το βαθύ χρυσό χρώμα είναι εκείνο που τραβά αρχικά το μάτι, πριν πάρει σειρά η ζωηρή και έντονη μύτη, με πληθωρική παρουσία από γλυκιές νότες καβουρδισμένης δρυός. Το άρωμά του παραπέμπει σε γαλλική κρέμα pâtisserie, φρεσκοψημένη Tarte Tatin και βουτυράτα choux. Στο στόμα γίνεται αμέσως αντιληπτό το βαθύ, βελουδένια απαλό και σαγηνευτικά γλυκό σώμα του, που βγάζει μαλακή μαύρη ζάχαρη και υποψία μπαχαρικών. Η επίγευσή του είναι ιδιαιτέρως παρατεταμένη και γλυκιά, με αίσθηση δρυός.
Η σειρά Glenfiddich Grand Series συνθέτει μια εκλεπτυσμένα εκκεντρική οικογένεια από single malt ουίσκι που αποπνέουν πολυτέλεια και δημιουργήθηκαν ειδικά για να χαρίσουν σε σημαντικές περιστάσεις και εορταστικές στιγμές μια ανεπανάληπτη, ιδιαίτερη χροιά. Το Glenfiddich Grande Couronne θα είναι διαθέσιμο από τον Απρίλιο σε επιλεγμένες κάβες και σημεία κατανάλωσης, με εκτιμώμενη τιμή λιανικής €520.