Το έργο της ευρωπαϊκής Super League, είναι «σε κατάσταση αναμονής», όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cadena Ser». «Το έργο είναι σε κατάσταση αναμονής. Η εταιρεία (σ.σ. η Super League) εξακολουθεί να υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά προσθέτοντας: «Η Γιουβέντους και η Μίλαν, δεν έχουν φύγει. Είμαστε όλοι μαζί, σκεφτόμαστε και εργαζόμαστε».

Ερωτηθείς σχετικά με την ένταξη της Μπαρτσελόνα, ο Πέρεθ, απάντησε ότι μίλησε με τον πρόεδρο των Καταλανών, Ζοάν Λαπόρτα και «Φυσικά εξακολουθεί να συμμετέχει στο έργο». Ενώ οι έξι αγγλικοί σύλλογοι που ήταν μεταξύ των δώδεκα ιδρυτικών συλλόγων της ευρωπαϊκής Super League, ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν το έργο, ο Φλορεντίνο Πέρεθ εξήγησε: «Εργαζόμαστε σε αυτό το έργο εδώ και χρόνια. Ίσως δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε. Ίσως θα το κάνω καλύτερα σήμερα» και συνέχισε λέγοντας ότι ο τίτλος του είναι πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Δεν έχω δει ποτέ τόση επιθετικότητα από τον πρόεδρο της UEFA και από προέδρους ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, όπως η Ισπανία. Έμοιαζε με κάτι ενορχηστρωμένο. Φάνηκε σαν να θέλαμε να σκοτώσουμε το ποδόσφαιρο. Ενώ προσπαθούσαμε απλώς να σώσουμε το ποδόσφαιρο».