Επαναλειτουργεί, σε λίγη ώρα, από σήμερα Δευτέρα 12  Απριλίου, το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη με την μορφή μόνο του click away. 

Θα πωλούνται προϊόντα με παράδοση εκτός καταστήματος και στο τέλος της εβδομάδας η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας θα ξανασυζητήσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα σε ποια φάση θα συνεχιστεί η επαναλειτουργία της αγοράς στην περιοχή.

Η μετάβαση στα καταστήματα θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, δηλαδή με την αποστολή sms στο 13032.

Το κάθε μήνυμα θα διαρκεί για 3 ώρες και οι πολίτες θα μπορούν να το στέλνουν μόνο μία φορά μέσα στο 24ωρο.

Όσοι θέλουν να πηγαίνουν για ψώνια θα πρέπει να λαμβάνουν ένα μήνυμα ως απάντηση: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». 

Εάν ο καταναλωτής στείλει από το ίδιο κινητό τηλέφωνο δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα μήνυμα στο 13032, τότε λαμβάνει το εξής μήνυμα: «Η μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα δεν είναι εφικτή. Επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως».

Eκτός από μήνυμα στο 13032 θα πρέπει οι πολίτες να έχουν και ένα SMS ή ένα mail με το ραντεβού τους για παραλαβή προϊόντων στα καταστήματα που θέλουν να επισκεφθούν.

Κατά την παραλαβή εκτός καταστήματος (click away) θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων στην αναμονή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι μάξιμουμ 10 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο λειτουργίας, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο και απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.