Συνεργάζονται εδώ και 20 χρόνια. Θεωρούνται κορυφαίες στο είδος τους, παρουσιάζοντας μοναδικά προϊόντα. Bentley και Breitling ένωσαν για μια ακόμα φορά τις δυνάμεις τους, προσφέροντας στους εκλεκτούς πελάτες έναν υπέροχο χρονογράφο. Ονομάζεται Premier B21 Chronograph Tourbillon 42 Bentley Limited Edition και απευθύνεται στους συλλέκτες ρολογιών και θαυμαστές των δύο μαρκών.

Θα κυκλοφορήσει σε μόλις 25 κομμάτια και είναι ήδη διαθέσιμο προς παραγγελία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Breitling έναντι του ποσού των 39.900 λιρών. Το ρολόι είναι μια σύγχρονη έκφραση των αυθεντικών ρολογιών χειρός Breitling Premier, της δεκαετίας του 1940. Διαθέτει κάσα 42 χιλ. σε κόκκινο χρυσό 18 καρατίων, ορθογώνια κουμπιά χρονογράφου, ένα χρυσό-καφέ δερμάτινο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα και μια διάφανη στο πίσω μέρος κάσα από κρύσταλλο ζαφειριού, που αποκαλύπτει την υπέροχη κίνηση της 22 καρατίων χρυσής ταλαντούμενης μάζας.

Κοστίζει 39.900 λίρες Αγγλίας.Το αποκορύφωμα είναι ο ειδικός μηχανισμός tourbillon του χρονογράφου, ευδιάκριτος μέσα από το βαθυπράσινο καντράν, που θυμίζει το British Racing Green χρώμα, που σχετίζεται με προγενέστερα μοντέλα της συνεργασίας Bentley και Breitling.  Παίρνοντας κίνηση από το Manufacture Caliber B21, ο πιστοποιημένος κατά COSC μηχανισμός tourbillon προσφέρει περίπου 55 ώρες εφεδρεία ισχύος και είναι ανθεκτικός στο νερό έως και βάθος 100 μέτρων.

Λίγη ιστορία

Ο Willy Breitling, εγγονός του ιδρυτή της μάρκας Léon Breitling, ήταν ένας παθιασμένος οδηγός Bentley. Κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τον χρονογράφο με δύο ανεξάρτητα πιεζόμενα κουμπιά τοποθετημένα στις θέσεις ένδειξης ώρας 02:00 και 04:00, το 1934. Σχεδίασε τα αυθεντικά ρολόγια της Premier, την πρώτη αντίστοιχη προσέγγιση της Breitling, στη δεκαετία του 1940. Όπως το έβλεπε ο Willy, «για έναν άνδρα το ρολόι του είναι η αδιαμφισβήτητη σφραγίδα του άψογου γούστου».

Το 2002, η Bentley Motors ανέθεσε στην Breitling να δημιουργήσει ένα ρολόι για την Continental GT και η συνεργασία συνέχισε να αναπτύσσεται από τότε. Δημιουργημένος στο πνεύμα της απαράμιλλης πολυτέλειας και της κορυφαίας ποιότητας, ο περιορισμένης παραγωγής νέος χρονογράφος αποτίει φόρο τιμής τόσο στον Willy Breitling, τα ρολόγια του οποίου άλλαξαν το πρόσωπο της χρονομέτρησης, όσο και στον W.O. Bentley, έναν από τους «πιονέρους» της αυτοκινητοβιομηχανίας.