Μπορεί να μην γνωρίζουμε, ακόμη, αν τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα συνεχίσουν να λειτουργούν με click away, αν από Δευτέρα θα λειτουργούν με click inside ή αν θα γίνει ένα... θαύμα και θα λειτουργήσουν κανονικά χωρίς περιορισμούς, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όμως, εξέδωσε ανακοίνωση με το... εορταστικό ωράριο!

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι με βάση την υπ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 24489 Υπουργική Απόφαση, "η Κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση της λειτουργίας της αγοράς της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο του click away, έως και τη M. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00.", ενώ τονίζεται πως "πάγια θέση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (από τον Νοέμβριο του 2020) είναι ότι η μέθοδος click away είναι απόλυτα αναποτελεσματική για το εμπόριο". 

Ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει ότι "για τον τρόπο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων την Μεγάλη Εβδομάδα πιέζουμε για νέα απόφαση από τους αρμόδιους Υπουργούς. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση θα σεβαστεί το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για άνοιγμα της αγοράς, χωρίς ραντεβού και θα αντιληφθεί την ανάγκη να λειτουργήσει επιτέλους το λιανεμπόριο κανονικά, καθώς έχει αποδειχτεί μέχρι τώρα, ότι δεν αποτελεί απειλή για την εξάπλωση της πανδημίας", καταλήγει η ανακοίνωση.

Η αγορά τη Μεγαλοβδομάδα θα λειτουργήσει ως εξής: