Πάνω από 2.000 προϊόντα - "μαϊμού" (είδη ένδυσης, υπόδησης και διάφορα αξεσουάρ γνωστών εταιριών τα οποία ήταν αντιγραφές από γνωστές φίρμες) εντοπίστηκαν σε σπίτι κι αποθήκη στη δυτική Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παραβάσεις των νομοθεσιών που αφορούν στη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων, τα εμπορικά σήματα και τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η αστυνομία είχε την πληροφορία ότι, στη συγκεκριμένη περιοχή, λειτουργούσε παράνομη αποθήκη τέτοιων ειδών. Στην αποθήκη πήγαιναν νεαροί Ρομά, έπαιρναν το εμπόρευμα και, στη συνέχεια, το πουλούσαν χέρι-χέρι. Μετά από έρευνα, εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος χώρος, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.055 απομιμητικά είδη επώνυμων εταιριών, 15 σετ εγγράφων γνησιότητας γνωστών εταιρειών και ένα αυτοκίνητο.

Το συνολικό ύψος της επαπειλούμενης ζημίας, σύμφωνα με τις έως τώρα πραγματογνωμοσύνες εκπροσώπων των εταιρειών, υπερβαίνει τις 216.120 ευρώ.

Η φωτογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία