Ο Δικέφαλος ράμφισε δις τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της Τούμπας και με τα ... δυο πόδια του Άντρεα Ζίβκοβιτς!

Ο Σέρβος ήταν το πρόσωπο του ντέρμπι, καθώς πέτυχε και τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον πρωταθλητή (από την περασμένη εβδομάδα), σε ένα παιχνίδι που το χάρηκαν όσοι το παρακολούθησαν.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά, προσπάθησαν να σπάσουν άμυνες από το πρώτο λεπτό με μακρινές μπαλιές, αλλά, τελικά, κέρδισε αυτή που έβαλε πρώτη την μπάλα κάτω. Ο ΠΑΟΚ που είχε μια υπέροχη δεξιά πτέρυγα κυρίως με τους δυο καλύτερους παίκτες του, τον Μπάμπα και τον Ζίβκοβιτς, έσπασε την πρώτη φορά την άμυνα του Ολυμπιακού από... ελαφρώς δεξιά θέση, σε λάθος απόκρουση του Παπαδόπουλου που έφερε "λουκούμι" την μπάλα στον σκόρερ του Δικεφάλου και ολοκλήρωσε χάρη σε μαγική ασίστ του Ελ Καντουρί που βρήκε από... ελαφρώς αριστερά, με κάθετη τον Ζίβκοβιτς κι αυτός ολοκλήρωσε με υπέροχο πλασέ από πολύ δύσκολη θέση.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να σπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ και, εκτός από κάποιες ευκαιρίες στην αρχή του αγώνα, απείλησαν με μακρινά σουτ, αφού όποτε προσπαθούσαν να βάλουν την μπάλα μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, έπεφταν σε τείχος. Είχαν, πάντως, ένα δοκάρι λίγο μετά την πρώτη καλή ευκαιρία του ΠΑΟΚ.

Εν κατακλείδι, το αποτέλεσμα κρίνεται απολύτως δίκαιο.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 49, 63' Ζίβκοβιτς / - 

Δοκάρια: - / 20' Μπρούμα

Διαιτητές: Aleksandar Stavrev, Βοηθοί Dejan Kostadinov, Goce Petreski, 4ος Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος, Παραηρητής Εμμανουήλ Ταπατζάς

Κίτρινες: - / 39' Παπαδόπουλος, 69' Ρέμπτσιουκ 

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Σβαμπ (83΄ Τσιγγάρας), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (71΄ Τζόλης), Βιεϊρίνια (82' Bαρέλα), Ελ Καντουρί (66' Ουάρντα), Σφιντέρσκι (70' Κρμέντσικ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ (71' Βαλμπουενά), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60' Καμαρά), Χολέμπας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μπρούμα (60' Φορτούνης), Μασούρας (79΄ Κάιπερς), Ελ Αραμπί