Όταν μια ομάδα έχει τρεις τελικές (τη μία από φάουλ) κι έχει πετύχει τρία γκολ, δεν είναι μόνον αυτή τυχερή. Είναι κι ο αντίπαλος ανίκανος...

Αυτό συνέβη, πριν λίγο, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας -ή, αν θέλετε, στο Απ. Νικολαΐδης. Ο Παναθηναϊκός έκανε, όλες κι όλες, τρεις τελικές. Και οι τρεις... στο στόχο. Πήρε τρίποντο με τρεις ευκαιρίες, που έγιναν τρία γκολ!

Από την άλλη πλευρά τι είχαμε; Έναν ΠΑΟΚ φλύαρο, που κέρδιζε συνέχεια κόρνερ και στημένες φάσεις (που, υποτίθεται, ότι είναι βούτυρο στο ψωμί του), αλλά φως δεν είδε. Οι ευκαιρίες του από όλα αυτά ήταν λίγες, με μεγαλύτερη μία στο α μέρος, όταν σε απευθείας σέντρα του Ζίβκοβιτς ο Σφιντέρσκι πετάχτηκε στον άξονα, αλλά δεν κατάφερε να βρει μπάλα που πέρασε παράλληλα με τα δοκάρια. Μερικές σέντρες, κάποιες κεφαλιές, αρκετά κόρνερ και τίποτα άλλο.

Έτσι, ο Δικέφαλος κατάφερε να αναστήσει και τον Παναθηναϊκό και να τον βάλει για τα καλά στο κόλπο της Ευρώπης αφού, κυριολεκτικά, ναυάγησε στη Λεωφόρο...

Μετά τον αγώνα, ο Γκαρσία δήλωσε πως η ευθύνη για τη νίκη είναι δική του και είπε ότι πρέπει, οπωσδήποτε, η ομάδα του να προχωρήσει στο κύπελλο (το ματς είναι την Τετάρτη το βράδυ).

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Απ. Νικολαΐδης

Γκολ: 39' Μακέντα, 79' Βιγιαφάνες, 85' Αϊτόρ / -

Δοκάρια: - / - 

Διαιτητές:  Διαιτητές: Αλιγιάρ Αγκαγιέφ, Ζεϊνάλ Ζεϊνάλοφ, Αφίκ Αμιραλί (Αζερμπαϊτζάν), 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Κίτρινες: 53' Πούγγουρας 81' Νιάς 90+3 Σένκεφελντ / 26' Σβαμπ, 36' Μπάμπα, 79' Κρέσπο, 90+3 Ελ Καντουρί

Κόκκινες: - / - 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Χουανκάρ, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Νιάς(87΄ Καμπετσής), Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίτσιο(74' Σάντσες), Μακέντα(78' Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης(78' Αϊτόρ). 

ΠΑΟΚ(Γκαρσία) Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Μπάμπα, Κρέσπο, Ίνγκασον, Σβαμπ(70' Ουάρντα), Ελ Καντουρί, Ντάγκλας, Σφιντέρσκι(70' Κρμέντσικ), Ζίβκοβιτς, Μουργκ(62' Τζόλης).