Τεράστιας σημασίας εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1 -και μάλιστα με ανατροπή- σημείωσε ο Άρης στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι-οφ, ισχυροποιώντας τη θέση του στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Ο Άρης πλησίασε ακόμη περισσότερο στην κατάκτηση ενός «εισιτηρίου» για το Conference League της επόμενης περιόδου.

Ο Σανκαρέ έδωσε το προβάδισμα στους «πράσινους», όμως οι «κιτρινόμαυροι» γύρισαν το ματς μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, μετά την αποβολή του Μαουρίσιο στο 52’. Ως εκείνη τη στιγμή, η φάση του ματς ήταν το 45+1', όταν ο Μάνος έχασε πέναλι. Ηρθε, όμως, ο Βραζιλιάνος του Παναθηναϊκού, να μαρκάρει άσχημα τον Σάσα και να βλέπει, δικαίως, το δρόμο για τα αποδυτήρια.

Από εκεί κι έπειτα υπήρχε μόνον Άρης. Ό,τι κι αν έκανε ο Μπόλονι, δεν μπορούσε να δώσει οξυγόνο στην ομάδα ου και, μέσα σε τρία λεπτά έγινε η ανατροπή: Στο 62’ ο Μπερτόλιο πήγε να βγάλει κάθετη, κι ο Μολό στην προσπάθειά του να κόψει τη μπάλα την «έστρωσε» στον Μάνο, ο οποίος ισοφάρισε από κοντά. Τρία λεπτά αργότερα (65’) από σουτ του Σάκιτς, ο Διούδης απέκρουσε χωρίς να μπορέσει να μπλοκάρει τη μπάλα κι ο Ματέο Γκαρσία από κοντά έκανε το 1-2 για τον Άρη.

Δίκαιη νίκη για τους φιλοξενούμενους που, ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός έπαιζε με 11, ήταν πιο επικίνδυνοι.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Απ. Νικολαϊδης

Γκολ: 31' Σανκαρέ / 62' Μάνος, 65' Ματέο Γκαρσία

Δοκάρια: - / 45+1' Μάνος

Διαιτητές: Κρίστο Τόβερ, Σίλβερ Κόιβ, Στεν Κλάασεν, 4ος Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

Κίτρινες: 41' Βέλεθ, 44' Μαουρίσιο, 78' Σανκαρέ, 89' Καμπετσής, 90+5 Μπουζούκης, 90+6' Χουάνκαρ / 37' Τζέγκο, 69' Δεληζήσης, 80' Μαντσίνι

Κόκκινες: 52’ Μαουρίσιο (2η κίτρινη) / - 

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (69’ Ενκγμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σανκαρέ (80’ Μπουζούκης), Αϊτόρ (58’ Σάντσες), Βιγιαφάνιες (69’ Καμπετσής), Μακέντα (80’ Καρλίτος).

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σούντγκρεν (58’ Γκανέα), Τζέγκο (58’ Ματίγια), Σάσα, Μαντσίνι, Μπερτόλιο (86’ Σίλβα), Ματέο Γκαρσία (90’+2’ Ιωάννου), Μάνος.