Ακόμη μία κρίσιμη συνεδρίαση σήμερα για τους 33 Εμπειρογνώμονες της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι θα εξετάσουν ξανά όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα για κάθε περιοχή που βρίσκεται στο κόκκινο και στο βαθύ κόκκινο. 

Στο μικροσκόπιο τω ειδικών θα βρεθούν η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη και η Αχαΐα. Και στις τρεις περιοχές τα καταστήματα λιανεμπορίου δεν άνοιξαν, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι της Αγοράς να βρίσκονται σε αναβρασμό, βρίσκοντας από δίπλα τους αρκετούς με αντιπολιτευτική διάθεση, αλλά και αυτοδιοικητικούς που σπάνε αβγά μόνον όταν βλέπουν ότι... τους παίρνει.

Οι ειδικοί θα συνεδριάσουν σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν αν το λιανεμπόριο μπορεί να ανοίξει σε αυτές τις περιοχές από Δευτέρα. Πάντως όλα δείχνουν πως δύσκολα η Επιτροπή θα δώσει το πράσινο φως για το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη. Τα κρούσματα δε λένε να πέσουν και είναι σαφές ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει πάνω από όλα την Υγεία και σε δεύτερη θέση την Οικονομία.

Υπενθυμίζεται πως η επιτροπή των ειδικών είχε εισηγηθεί να μην επιτραπούν ούτε οι διαδημοτικές μετακινήσεις στις περιοχές αυτές, καθώς όπως ανέφεραν παρατηρούνταν μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, όμως στην πρόταση αυτή δεν υπήρξε πλειοψηφία (αν και η διαφορά ήταν πολύ μικρή). Σε περίπτωση που παρατηρηθεί μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στην κοινότητα και μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας δεν αποκλείεται οι ειδικοί να εισηγηθούν ξανά αυτό το μέτρο.