«Στη Θεσσαλονίκη φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε φτάσει το 90% των ΜΕΘ. Θα χρειαστούμε την υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος μιλώντας στο Radio North 98.

Αναφορικά με την Κοζάνη, είπε πως  υπεγράφησαν ήδη συμβάσεις με ιδιωτικές κλινικές προς αποσυμφόρηση από μη covid περιστατικά, των δύο νοσοκομείων του νομού, Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου. 

Για το αντικείμενο των συναντήσεων που θα έχει την επόμενη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε πως «θα γίνουν επαφές και με τον διοικητή του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424 και με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών για να δούμε ακριβώς πώς από την επόμενη εβδομάδα θα μπορέσουμε να έχουμε επιπλέον κλίνες στη Θεσσαλονίκη, όπου φαίνεται ότι αυτή τη στιγμή εστιάζεται το πρόβλημα. Ακόμα στη Θεσσαλονίκη βλέπουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Τα χαρακτηριστικά αυτού του νέου επιδημικού κύματος είναι πολύ διαφορετικά από το προηγούμενο. Νοσηλεύονται άνθρωποι νεότερων ηλικιών, που πολλές φορές μένουν στις ΜΕΘ περισσότερο, βέβαια οι πιο πολλοί απ΄ αυτούς τα καταφέρνουν και βγαίνουν υγιείς. Όμως αυτό σημαίνει ότι έχουμε έναν μεγάλο αριθμό ασθενών στις ΜΕΘ, άρα χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων και πιστεύω ότι μ΄αυτές τις συνεργασίες θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και το τρίτο μεγάλο επιδημικό κύμα.»

Όπως είπε ο κ. Κωτσιόπουλος, μετά από επαφές που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αναμένεται και η συνδρομή ιδιωτών ιατρών.

«Την περασμένη εβδομάδα με την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας του κ. Κοντοζαμάνη έγινε η πρώτη συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Συζητήθηκαν όλα τα θέματα και αναμένουμε μέχρι την Πέμπτη να έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα αυτών που συζητήσαμε.»

Ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά, πρόσθεσε: Πιστεύουμε στη συνεργασία, δεν πιστεύουμε στις επιτάξεις, όμως αν χρειαστεί μπορεί και αυτό το ενδεχόμενο να είναι στο τραπέζι».