Ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ και με λίζινγκ, επέκταση του προαστιακού από τη Σίνδο ως το Διεθνές Πανεπιστήμιο, άδεια στα ταξί να κινούνται στις λεωφορειολωρίδες ως τις 31/12/2021 και διατήρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ περιελάμβανε η γεμάτη μέρα του Υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, στη Θεσσαλονίκη. 

Πολύ θετικά «βλέπει» το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την ενίσχυση του στόλου του ΟΑΣΘ με το μέτρο της προαίρεσης για τη μίσθωση με leasing περισσοτέρων λεωφορείων, τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπογραμμίζοντας ότι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «τους τελευταίους μήνες γίνεται ένα κολοσσιαίο έργο όσον αφορά τόσο το ζήτημα των υποδομών όσο και το ζήτημα των μεταφορών. Νομίζω ότι οι Θεσσαλονικείς τους τελευταίους μήνες έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει ένα πολύ καλύτερο συγκοινωνιακό έργο σε σχέση με αυτό το οποίο παραλάβαμε το 2019. Θυμίζω, το 2019 κυκλοφορούσαν στους δρόμους της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιφερειακής ενότητας της Θεσσαλονίκης 210 με 230 λεωφορεία. Σήμερα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε, σε καθημερινή βάση είναι πάνω από 420 με 440, δηλαδή μια αύξηση που προσεγγίζει το 100%».

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια 800 επιπλέον οχημάτων νέας τεχνολογίας (300 ηλεκτροκίνητα, 200 υβριδικά, 300 φυσικού αερίου) για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο κ. Κεφαλογιάννης. Επιπλέον, όπως πρόσθεσε, με διαγωνισμό που αναμένεται να «τρέξει» το 2022, θα αγοραστούν επιπλέον 500 καινούργια λεωφορεία. Από το σύνολο των 1300 λεωφορείων, ο ΟΑΣΘ αναμένεται να πάρει περίπου το 1/3, δηλαδή 420-430 αστικά λεωφορεία.

Επέκταση του προαστιακού στο Διεθνές Πανεπιστήμιο

Με τον κ. Καλαφάτη συζήτησαν και θέματα σιδηροδρομικών συνδέσεων, από όπου προέκυψε ένα καλό νέο που ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών:

«Είναι σημαντική η ανάπτυξη των σιδηροδρομικών γραμμών, ως πυλώνας ευρύτερης περιφερειακής ανάπτυξης στο χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Συζητήσαμε επίσης για την επέκταση του Προαστιακού από τη Σίνδο στο Διεθνές Πανεπιστήμιο,  ένα κομβικό σημείο για την περιοχή. Μπορώ να πω ότι το  ζήτημα μπήκε στις ράγες», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης. 

Να σημειωθεί ότι, η συγκεκριμένη επέκταση, μήκους μόλις 1,3 χιλιομέτρου, θα δώσει, επιτέλους, τη δυνατότητα στους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου να μετακινούνται με άλλο ένα μέσο μαζικής μεταφοράς, εκτός από τη μία και μοναδική γραμμή του ΟΑΣΘ που υπάρχει αυτήν τη στιγμή!

Συνάντηση έγινε και με τους προέδρους των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Οδηγών Ταξί Ο Ερμής. Όπως είπε ο κ. Κεφαλογιάννης "ήδη αποφασίστηκε το ζήτημα της επέκτασης της κίνησης των ταξί στις λεωφορειολωρίδες ως τις 31 Δεκεμβρίου, κάτι το οποίο θα εξυπηρετήσει το συγκοινωνιακό έργο της πόλης". Επίσης ήταν θετικός στην επέκταση της σύμβασης των ΚΤΕΛ όσον αφορά έξι λεωφορειακές αστικές γραμμές.

Μίλησαν και για τα... πατίνια με τον δήμαρχο

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν κατά κύριο λόγο τις συγκοινωνίες και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι η συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών είναι διαρκής, με στόχο να βρεθούν λύσεις για το ζήτημα των συγκοινωνιών και των μεταφορών, που, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα της Θεσσαλονίκης. “Δεν είναι μόνον το θέμα του ΟΑΣΘ -το πρόβλημα που καλούμαστε από κοινού να λύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους συμπολίτες μας- αλλά είναι ακριβώς το θέμα της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και του ευρύτερου σχεδιασμού, που προχωρούμε σε συνεργασία και με το Υπουργείο, όπως και το ζήτημα των ποδηλάτων, των πατινιών αλλά και των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, που πρέπει πολύ σύντομα να μπουν στη ζωή και στην καθημερινή μας λειτουργία”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.