Η Timex είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της αμερικανικής ωρολογοποιίας, και όχι άδικα, καθώς η εταιρεία με έδρα το Κονέκτικατ κατασκευάζει ρολόγια από το 1854. Κατά τη διάρκεια αυτών των 166 χρόνων, η μάρκα κατάφερε να αναπτύξει ένα εντελώς δικό της στυλ και να διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην αμερικανική κουλτούρα, με τα ρολόγια της να θεωρούνται πλέον ένα από τα πιο βασικά αμερικανικά προϊόντα, όπως η Ford Mustang και η μπύρα Budweiser.

Μετά την επιτυχία της επανέκδοσης του μοντέλου Q Timex με “Pepsi” στεφάνη (κόκκινο/μπλε) που κυκλοφόρησε η μάρκα πριν από περίπου δύο χρόνια, αποφάσισε να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο της και να προσφέρει στους οπαδούς της ακόμα μια νέα έκδοση του μοντέλου M79, το οποίο παίρνει έμπνευση από Q Timex που κυκλοφόρησε το 1979 ωστόσο διαθέτει έναν αυτόματο μηχανισμό.
Το νέο μοντέλο διαθέτει κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι με διάμετρο 40mm, έχει αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα. Το νέο M79 Automatic τροφοφοτείται από έναν ιαπωνικό αυτόματο μηχανισμό που προσφέρει 40 ώρες απόθεμα ισχύος και είναι ορατός από το πίσω μέρος της κάσας. 
Πρόκειται για ένα ρολόι που θυμίζει αρκετά το GMT-Master II Coke της Rolex, ωστόσο κοστίζει μόλις 279 δολάρια.