Ελάχιστα ουίσκι διηγούνται την ιστορία της προέλευσής τους καλύτερα από το Talisker. Αυτό το malt διπλής ωίμανσης που περνάει από βαρέλια κρασιού port αποτίνει φόρο τιμής στους εμπόρους της Σκοτίας που αψηφούσαν την ανοιχτή θάλασσα και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο εμπόριο κρασιού port. Το Port Ruighe, που προσφέρεται «Πορτ-ρί» είναι το γαελικό όνομα του άλλοτε πολυσύχναστου εμπορικού λιμανιού της Νήσου Skye. Η επίγευση του port συνδυάζει τον έντονο θαλασσινό χαρακτήρα του Talisker με ζουμερές, γλυκές νότες πλούσιων μούρων για μια εξαιρετική γευστική εμπειρία. 

Κάθε γουλιά φέρνει μαζί της μια γλυκιά μυρωδιά καπνού που σιγοσβήνει μαζί με την πλούσια φρουτώδη ευωδιά των ώριμων δαμάσκηνων. Αυτό το single malt έχει μέτριο σώμα κι είναι καπνιστό και απολαυστικό στον ουρανίσκο. Το πικάντικο πιπέρι εξελίσσεται γρήγορα σε αίσθηση τύρφης, καθώς οι κρεμώδεις καπνιστές νότες αναμειγνύονται με μπαχαρικά και μαύρα φρούτα. Το τελείωμα είναι μακράς διάρκειας, χαρακτηριστικό και πλούσιο στο στόμα, αφήνοντας στη γλώσσα μια γοητευτική και έντονα καπνιστή γεύση πλούσια σε κακάο. Το Talisker Port Ruighe φτιάχτηκε για να σερβίρεται σκέτο. Είναι ένα εξαιρετικό δώρο για τους λάτρεις του Talisker και των κρασιών Port.Ένα whisky με εντυπωσιακό, σχεδόν τριανταφυλλί χρώμα με απίθανα νερά και εναλλαγές γλυκών γεύσεων με ελαφρύ καπνό και φρέσκο θαλασσινό αέρα.
Το Talisker είναι το μοναδικό αποστακτήριο που βρίσκεται στο νησί Skye και λειτουργεί από το 1830. Η θαλασσινή αύρα και η έντονη τύρφη δίνουν στο Τalisker την έντονη «θαλασσινή» προσωπικότητα ιωδίου, ρεικιών και πιπεράτη επίγευση. Αποτελεί ένα από τα καλύτερα ουίσκι στον κόσμο.
Το Talisker Port, όπου δεν αναγράφεται η ηλικία ωρίμασης, πήρε το όνομα του από την περαιτέρω ωρίμαση του ουίσκι (η αρχική ήταν σε βαρέλια αμερικάνικης και ευρωπαϊκής δρυός) σε βαρέλια από γλυκό κρασί Port.
Η χαρακτηριστική αρμυρή αίσθηση συνδυάζεται με ώριμα εσπεριδοειδή και λευκή σοκολάτα. Στο στόμα είναι γλυκόπιοτο, με δαμάσκηνα, μόκα να εναλλάσσονται σε έντονο καπνιστό φόντο. Η επίγευση είναι μακρά και εντυπωσιακή.
Συνδυάστε το με κανταΐφι, τρουφάκια λευκά και γάλακτος και ξηρούς καρπούς.