Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Ροστόφ, με αφορμή της συμπλήρωσης των 200 ετών από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης μίλησε ο Ιβάν Σαββίδης, υπερτονίζοντας μεταξύ άλλων την αξία της ανεξαρτησίας για Έθνος. αλλά και την αναπόσπαστη ιστορική σχέση που ενώνει την Ελλάδα με τη Ρωσία.
Αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που έδωσε το παρών (διαδικτυακά) στην εκδήλωση με την ιδιότητα του πρόεδρου της Ελληνικής κοινότητας στη Ρωσία, ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης, για να αναφέρει στη συνέχεια:
«Είμαι περήφανους που οι Έλληνες της Ρωσίας συμμετείχαν ενεργά στο Εθνικό απελευθερωτικό κίνημα της Ελλάδας. Μιλώντας για τα γεγονότα εκείνων των ημερών, θυμάμαι τα λόγια του Γέροντα Παΐσιου. Είχε πει ότι μόνο όσοι έχουν χάσει την ανεξαρτησίας τους, μπορούν να κατανοήσουν την αξία της απόκτησης της. Ολόκληρος ο ελληνικός κόσμος εκείνα τα χρόνια ζούσε με αυτό το όνειρο. Και η γλυκύτητα της απόκτησης της ελευθερίας άξιζε τα πολλά χρόνια αγώνων και θυσιών που υπέστησαν οι πρόγονοι μας.
Υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 Έλληνες και 140 εκατομμύρια φιλέλληνες στη Ρωσία. Κάθε Ρώσος είναι φίλος του ελληνικού λαού, όπως και κάθε Έλληνας είναι φίλος της Ρωσίας. Είμαι πεπεισμένος πως όλοι μας επιθυμούμε να έχει η Ελλάδα ευημερία και ένα αξιοπρεπές μέλλον».