The Dalmore 45 φτιαγμένο από τον Master Distiller Richard Paterson, ο οποίος χρησιμοποίησε μερικά από τα πιο σπάνια παλαιωμένα ποτά του αποστακτηρίου για να δημιουργήσει αυτό που ο ίδιος ο Richard χαρακτήρισε ως «άψογη τελειότητα».
Αρχικά ωριμάζει σε αμερικανικά βαρέλια από δρυς πρώην μπέρμπον, στη συνέχεια μεταφέρεται σε δύο διαφορετικούς σωλήνες Port Grheita του Vintage Graham που χρονολογούνται από το 1961 και το 1963 για να δημιουργήσει στρώματα γεύσης, που είναι επιεικής, απαλό και περίπλοκο. Για την τελική του άνθηση, το ουίσκι παντρεύτηκε μαζί με τα πρώτα βαρέλια από αμερικανική λευκή βελανιδιά, παρέχοντας στο The Dalmore 45 ένα πραγματικά απαράμιλλο φινίρισμα.

Το Dalmore 45 διαθέτει εξαιρετικές γεύσεις από κόκκινα μούρα, απαλή γλυκόριζα, θρυμματισμένα φουντούκια, πικρή σοκολάτα και μέλι Manuka. Αυτό ακολουθείται από τις γλυκές γεύσεις κολλώδους πουτίγκας, τα μήλα Bramley και τις ζουμερές dates. Στη μύτη, διαθέτει μια μαγευτική επιλογή αρωμάτων όπως Molasses, toffee, treacle cake, Sanguinello blood πορτοκάλια, αμύγδαλο και Java cake.