Ποιο είναι το ιδανικό σύστημα για τη μέτρηση του χρόνου; Τι θα λέγατε για ένα ρολόι που συντονίζεται αυτόματα με ατομικό ρολόι, παρέχοντας απόλυτη ακρίβεια; Γνωρίστε τα μοντέλα της CITIZEN με την τεχνολογία Radio-Controlled, η οποία παρέχει απόλυτη ακρίβεια και διορθώνει αυτόματα την ώρα και την ημερομηνία στο ρολόι σας.

Με περιθώριο λάθους 1 δευτερόλεπτο κάθε 100.000 χρόνια, τα ρολόγια της CITIZEN, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Eco-Drive, προσφέρουν τέλεια χρονομέτρηση, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε για την αντικατάσταση της μπαταρίας ή τη ρύθμιση της ώρας.

Πώς λειτουργεί η Radio-Controlled τεχνολογία

Τα Radio-Controlled ρολόγια της CITIZEN συγχρονίζονται, μέσω ραδιοκυμάτων, με ένα αληθινό ατομικό ρολόι. Δηλαδή, με μια πηγή που διαθέτει την υψηλότερη ακρίβεια μέτρησης του χρόνου, που μπορεί να υπάρξει. Και όταν συγχρονίζεσαι με αυτή την πηγή, τότε το Radio-Controlled ρολόι σου θα λέει πάντα τη σωστή ώρα, στη σωστή ημερομηνία, αυτόματα! Τα ρολόγια αυτά είναι ακριβέστατα, με το εκπληκτικό –σχεδόν ανύπαρκτο- περιθώριο σφάλματος, του ενός δευτερολέπτου κάθε 100.000 χρόνια. Απίστευτο αλλά η Citizen το σημειώνει χαρακτηριστικά.

Για να αποφευχθούν πιθανές παρεμβολές από τα smartphones ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα ρολόγια με τεχνολογία Radio-Controlled λαμβάνουν σήμα αργά μέσα στη νύχτα, προσαρμόζοντας το ρολόι σας στην ακριβή ώρα και μέρα. Με άλλα λόγια, το Radio-Controlled ρολόι σας ρυθμίζεται μόνο του κάθε μέρα της εβδομάδας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να το κάνετε εσείς, ποτέ ξανά.

Τα ρολόγια με τεχνολογία Radio-Controlled λαμβάνουν σήματα από πομπούς σε 4 γεωγραφικές περιοχές: Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες, Κίνα και Ιαπωνία. Με αυτόν τον τρόπο, η CITIZEN εγγυάται τη λήψη σήματος σε όποια χώρα και αν βρίσκεστε.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Μέχρι το μακρινό 1989, η απόλυτη χρονομέτρηση ήταν ένας μη επιτεύξιμος στόχος, μια ουτοπία για τον κόσμο της ωρολογοποιίας. Εκείνη τη χρονιά, η CITIZEN αποφάσισε να δημιουργήσει ένα ρολόι που θα εμφάνιζε τον χρόνο με απόλυτη ακρίβεια, με τη λήψη ραδιοκυμάτων. Όμως, η CITIZEN δεν είχε ακόμα κάποιο σχετικό υπόβαθρο σε αυτόν τον τομέα, το οποίο σήμαινε ότι υπήρχε ένα πραγματικό βουνό τεχνολογικών προκλήσεων που έπρεπε να ξεπεράσει. Μετά από πολλές μελέτες και δοκιμές, η CITIZEN κατάφερε να παρουσιάσει το 1993, το πρώτο ρολόι με τεχνολογία Radio-Controlled, στον κόσμο! Η λήψη των ραδιοκυμάτων γινόταν από την κεραία, ο οποία όμως ήταν επιρρεπής σε παρεμβολές από τη μεταλλική θήκη και άλλα μεταλλικά μέρη. Γι ‘ αυτό, χωρίς δεύτερη σκέψη, έγινε μια τολμηρή κίνηση: η κεραία τοποθετήθηκε ακριβώς στο κέντρο του καντράν!

Το Radio-Controlled ρολόι στον κόσμο με τεχνολογία Eco-Drive!

Το 1996, η CITIZEN ανέπτυξε το πρώτο Radio-Controlled μοντέλο στον κόσμο, με Eco-Drive. Η κεραία τοποθετήθηκε στον αριθμό 9 του καντράν, βελτιώνοντας, τόσο τη λήψη, όσο και τον σχεδιασμό. Λαμβάνοντας ενέργεια από το φως και σήμα από το ατομικό ρολόι, το νέο μοντέλο της CITIZEN έβαλε τέλος στη ρύθμιση της ώρας και την αντικατάσταση της μπαταρίας.

Καινοτομία χωρίς προηγούμενο

Το 2001 η κεραία ενσωματώθηκε στην κεραμική κάσα, ενώ δύο χρόνια αργότερα, η κεραία και η λήψη του σήματος βελτιώθηκαν, δημιουργώντας κάτι που μέχρι τότε φάνταζε αδιανόητο: το πρώτο Radio-Controlled ρολόι στον κόσμο με φουλ μεταλλική κάσα!  Έχοντας πλέον την απόλυτη τεχνογνωσία στα Radio-Controlled ρολόγια με τεχνολογία Eco-Drive, σήμερα η CITIZEN δημιουργεί μοντέλα σε πιο μικρά, κομψά και λεπτά σχέδια. Η πρόκληση, ωστόσο, συνεχίζεται. Η αναζήτηση για την τέλεια φόρμα δεν τελειώνει ποτέ.