Την αποχώρηση της παρευρισκόμενης αστυνομικής δύναμης από το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζήτησαν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων, καθηγητών και εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, το μεσημέρι, έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ.

Kατήγγειλαν τις χθεσινές επεμβάσεις της αστυνομίας για την εκκένωση του κτιρίου και στην πορεία των φοιτητών. 

Στη συνέντευξη τύπου, οι εκπρόσωποι φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων εκτός από την απομάκρυνση της αστυνομίας ζήτησαν την ελεύθερη πρόσβαση των φοιτητών στα πανεπιστήμια, την απόσυρση του νόμου για τις ανώτατες σχολές και το άνοιγμά τους με μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, την παραίτηση του πρύτανη του ΑΠΘ και την αθώωση των κατηγορουμένων για τα παλαιότερα και χθεσινά επεισόδια. Υποστήριξαν, ότι η λύση της κατάληψης της πρυτανείας είχε αποφασιστεί πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, την οποία χαρακτήρισαν "αχρείαστη", όπως επίσης, και την παρουσία της στο πανεπιστήμιο. Σήμερα, στάση εργασίας και συνέλευση πραγματοποίησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ.

Καθώς υπήρχε αστυνομική δύναμη κοντά στο σημείο, ζήτησαν την απομάκρυνσή της. Μετά απο συνεννοήσεις με τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από το αίθριο της πρυτανείας, παρέμειναν όμως στο ύψος του πάρκινγκ, στην είσοδο του πανεπιστημίου.