Θα απέχει, για λόγους ηθικής τάξης, όπως ανακοίνωσε, από την εκλογή προέδρου Δημοτικού Συμβολίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της παράταξης Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα, Βασίλης Γάκης.

Όπως τονίζει: "Σέβομαι την εκλογική διαδικασία, το θεσμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δημοτικό Σύμβουλο Πέτρο Λεκάκη που προτείνεται από τη διοίκηση για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. (...) Οδηγούμε όμως στην πράξη της αποχής (για πρώτη φορά σε όλα τα χρόνια συμμετοχής μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης) ως έκφραση της δυσαρέσκειας μου για την απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών του εδώ και ενάμιση χρόνο από τη Διοίκηση του Δήμου".

Όπως υποστηρίζει, στις πολύωρες συνεδριάσεις του οργάνου "δεν εκφράζονται οι απόψεις των 47 Δημοτικών Συμβούλων. Περιορίζεται η πολυφωνία, δεν ασκείται ο Δημοκρατικός έλεγχος ενώ συχνά λαμβάνονται αποφάσεις στις 3 και 4 τα ξημερώματα με τεχνητή απαρτία και έλλειψη ουσιαστικού διαλογου. Σε αυτό προστίθεται η κατάργηση των τηλεοπτικών μεταδόσεων των συνεδριάσεων από τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης. Και όλα τα παραπάνω οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου".  

Ο κ. Γάκης εύχεται καλή επιτυχία σον Πέτρο Λεκάκη.