Συνεχίζονται τα rapid tests σε δήμους της Θεσσαλονίκης. Δείτε που θα βρίσκονται σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου κλιμάκια του ΕΟΔΥ.


Τα σημεία σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

- Νότια Πύλη ΔΕΘ

- Drive through στο δήμο Καλαμαριάς , πλησίον ΚΑΠΗ Φοίνικα

- Δήμος Θέρμης, Ταγαράδες , μπροστά στο κέντρο Πολιτισμού

- Δήμος Θερμαϊκού, Βάρναλη 5 , Νέα Μηχανιώνα

- Drive through στο δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης , μπροστά στο γήπεδο Κ. Καραμανλής

- Δήμος Ωραιοκάστρου , μπροστά στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου


Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει να πραγματοποιεί rapid test και αυτήν την εβδομάδα.

Σήμερα Τετάρτη 31  Μαρτίου και αύριο Πέμπτη 1 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα βρίσκεται στον Φοίνικα, μπροστά από τα ΚΑΠΗ και θα διενεργεί μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης covid19 (rapidtests), μέσω  Drivethrough.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 1 στο 13033 για την μετακίνησή τους.


ΕΕΘ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προγραμματίζει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι δωρεάν έλεγχοι πρόκειται να πραγματοποιηθούν  και σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στη νότια πύλη της ΔΕΘ (Πύλη ΧΑΝΘ) σε ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο και εξωτερικό χώρο και θα διενεργούν rapid tests από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Το ΕΕΘ καλεί όλα τα μέλη του και τους υπαλλήλους τους να σπεύσουν να υποβληθούν σε rapid tests, τα οποία είναι άκρως σημαντικά ενόψει και της συζήτησης που είναι σε εξέλιξη για επανεκκίνηση της αγοράς και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων.


Ταγαράδες

Σήμερα Τετάρτη 31 Μαρτίου το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα κάνει rapid tests στην Κοινότητα Ταγαράδων, στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι δημότες επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.


Ν. Μηχανιώνα

Ο Δήμος Θερμαϊκού, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ), διεξάγει δειγματοληψία ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapidtest) ανοιχτή προς όλους τους πολίτες:

-Τετάρτη 31/03/2021, από τις 10:00 έως τις 15:00 στην Ν. Μηχανιώνα, στην αίθουσα των ΚΑΠΗ (πρώην δημαρχείο Ν.Μηχανιώνας) οδός Κ. Βάρναλη 5.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν πως:

Για τη μετακίνηση τους αποστέλλουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 1, φορούν μάσκα προστασίας και τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Για την εξέταση τους να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα.

Για τα αποτελέσματα τους θα δηλώσουν το κινητό τηλέφωνο, στο οποίο θα τους σταλεί ενημέρωση με μήνυμα (sms).


Αμπελόκηποι

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), σε συνέχεια των δωρεάν ελέγχων ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου θα πραγματοποιήσει drive through rapid test μέσα από το αυτοκίνητο την Τετάρτη 31 Μαρτίου και την Πέμπτη 1 Απριλίου από τις 10π.μ. έως 3μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων «Κωνσταντίνος Καραμανλής» (Λεωφ. 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ).

Υπενθυμίζουμε ότι οι πολίτες που θα προσέλθουν για την εξέταση θα πρέπει να δηλώσουν απαραίτητα το ΑΜΚΑ τους και τον αριθμό κινητού τηλεφώνου τους (η ενημέρωση θα γίνει με σχετικό μήνυμα που θα σταλεί στο κινητό του πολίτη που εξετάσθηκε). Θα τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού.


Ωραιόκαστρο

Δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 για πεζούς θα διενεργήσουν στο Ωραιόκαστρο και στη Ν. Φιλαδέλφεια κλιμάκια του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, τα rapid test θα γίνουν σήμερα Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021, στο Ωραιόκαστρο και αύριο Πέμπτη, 1 Απριλίου 2021, στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Σήμερα τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην πλατεία Χ. Χαραβόπουλου έναντι του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου και αύριο στην κεντρική πλατεία Ν. Φιλαδέλφειας και θα διενεργούν δωρεάν τεστ σε πεζούς πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση. Τα τεστ θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό.  Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.