Συνεχίζονται τα rapid tests σε δήμους της Θεσσαλονίκης.  Σήμερα, δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιούνται στους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά και Καλαμαριάς. 

Αλλά και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης προγραμματίζει rapid tests για τα μέλη του.

Πανόραμα - Ασβεστοχώρι

Συνεχίζονται σε Πανόραμα και Ασβεστοχώρι οι δωρεάν έλεγχοι ανίχνευσης κορωνοϊού που απευθύνονται προς όλους τους πολίτες και διοργανώνονται από τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα τα rapid tests θα πραγματοποιηθούν:

-σήμερα Τρίτη 30 Μαρτίου στο Πανόραμα, επί της οδού Ηπείρου 19 (κάτω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής)

-Την Παρασκευή 2 Απριλίου στο Ασβεστοχώρι, επί της οδού Νέας Γενιάς (πλησίον κλειστού Γυμναστηρίου)

Οι έλεγχοι θα γίνονται από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σε rapid tests υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους Αστυνομική Ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Για τη μετακίνηση τους μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ  θα τους ζητηθεί  αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Πολίχνη

Σήμερα Τρίτη 30  Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για δωρεάν τεστ ανίχνευσης COVID 19 σε πεζούς, στην Πολίχνη, Αγνώστου Στρατιώτη και Κανάρη, κοντά στο Τρίγωνο και στην περιοχή διοργάνωσης λαϊκής αγοράς.

Οι εξεταζόμενες/εξεταζόμενοι, θα πρέπει κατά τη μετακίνησή τους να στείλουν μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο τηλέφωνο 13033 και να φέρουν μαζί τους Αστυνομική ταυτότητα και ΑΜΚΑ. Τα αποτελέσματα θα τους γνωστοποιούνται εντός λίγων ωρών, μέσω sms.

Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει να πραγματοποιεί rapid test και αυτήν την εβδομάδα.

Σήμερα Τρίτη 30, την Τετάρτη 31  Μαρτίου και την Πέμπτη 1 Απριλίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα βρίσκεται στον Φοίνικα, μπροστά από τα ΚΑΠΗ και θα διενεργεί μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης covid19 (rapidtests), μέσω  Drivethrough.

Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στέλνουν τον κωδικό 1 στο 13033 για την μετακίνησή τους.

ΕΕΘ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προγραμματίζει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) Covid-19, στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας και στον έλεγχο της διασποράς του κορωνοϊού.

Οι δωρεάν έλεγχοι πρόκειται να πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 30 και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021. Για τον σκοπό αυτό, κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται εγκατεστημένα στη νότια πύλη της ΔΕΘ (Πύλη ΧΑΝΘ) σε ειδικά διαμορφωμένο στεγασμένο και εξωτερικό χώρο και θα διενεργούν rapid tests από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Το ΕΕΘ καλεί όλα τα μέλη του και τους υπαλλήλους τους να σπεύσουν να υποβληθούν σε rapid tests, τα οποία είναι άκρως σημαντικά ενόψει και της συζήτησης που είναι σε εξέλιξη για επανεκκίνηση της αγοράς και των επαγγελματικών δραστηριοτήτων.