Τελικά, η παράταξη "Θεσσαλονίκη Μαζί" με επικεφαλής την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου, προσήλθε στις αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στην τοποθέτησή της η κ. Νοτοπούλου έκανε, πάλι, λόγο, για "γαλάζιο σκάνδαλο με τους εκτός σειράς εμβολιασμούς", για "αμφιλεγόμενες μεθοδεύσεις των ανθρώπων της διοίκησης για να αποδράσουν από τα αδιέξοδα που οι ίδιοι με τις απαράδεκτες πράξεις τους όλο το προηγούμενο διάστημα περιέπεσαν", και τονίζει:

"Η παράταξή μας 'Θεσσαλονίκη μαζί' λειτουργώντας πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον της πόλης και την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, προσέρχεται στη διαδικασία εκλογής προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με σεβασμό στο θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και στο ύψιστο αξίωμα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ίδια αγωνία αναμένουμε να επιδείξει ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και να συμπεριφερθεί ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι ως πρόεδρος της παράταξης του Δημάρχου. Αναμένουμε από το νέο πρόεδρο να μη συμμετάσχει στην περαιτέρω υπονόμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ακολουθώντας την επιλογή του κ. Ζέρβα να μετατρέψει το Δημοτικό Συμβούλιο σε γραφείο τύπου της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη".

Και κατέληξε με... μίνι επίθεση: "Η διοίκηση του κ. Ζέρβα έχει χάσει και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που της είχαν απομείνει. Η ακυβερνησία που έχει περιέλθει ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι εμφανής και εις βάρος της πόλης", υπογράμμισε, χωρίς, πάντως, αναφορές στο σύστημα της απλής αναλογικής που εφαρμόστηκε επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και δεν έδωσε το δικαίωμα στην εκλεγμένη παράταξη να σχηματίσει αυτοδύναμη διοίκηση.